Bröderna Pixon och TV:ns hemtrevliga sken

Välkommen med på Bröderna Pixons magiska resa från en slö vardag med tv, dataspel, sötsaker och frånvarande föräldrar till ett stort äventyr som väntar där ute!
10.11.2021 – 2.2.2022
Svenska Teatern, Norra Esplanaden 2, Helsingfors
15 €

Datum och tid

10.11.2021 – 2.2.2022

Plats

Svenska Teatern, Norra Esplanaden 2, Ulrikasborg, Helsingfors
Svenska Teatern
Norra Esplanaden 2
Ulrikasborg
Helsingfors
Öppna kartan
Öppnas i en ny flik

Målgrupper

förberedande undervisning
klasserna 1–2

Språk

Ruotsi

Övrig information

info@svenskateatern.fi
+358 9 6162 1411
Webbsida
Öppnas i en ny flik

Arrangör

Pris

15 €

Beskrivning

En dag när tv:n plötsligt går sönder blir bröderna först skräckslagna. Hur skall de leva utan tv? Pojkarna blir nu tvungna att hitta på något annat. Nyfiket och lekfullt börjar de upptäcka naturen, gemenskapen och människorna omkring dem.  På vägen möter de bland annat en arg gårdskarl, en riktig mus och tanterna Tyra och Vera som i sin ungdom sjöng om kalops på kabaré i Berlin. 

Bröderna Pixon är en clownaktig, lekfull och fantasifylld föreställning som baserar sig på Malin Kiveläs och Linda Bondestams hyllade barnbok med samma namn.

Skådespelarna Max Forsman, Hellen Willberg och Niklas Åkerfelt (från december Nina Palmgren) framför ett myller av roliga figurer i ett skådespel fullt av medryckande sång och musik. För regin står Oskar Silén.

Beställ en verkstad och vårt dramapedagogiska studiematerial!

Vilka knep använder skådespelaren för att gestalta olika karaktärer på scen? Hur skapas musiken i föreställningen? Hur är det egentligen med skärmtid? Bland annat dessa frågor behandlas i studiematerialet som erbjuds som för- och efterarbete till pjäsen Bröderna Pixon.   

Förarbetet I takt med Pixon är ett tredelat videomaterial som kan genomföras i klassen under lärarens ledning. Efterarbetet består av ett skriftligt studiematerial med handfasta dramapedagogiska övningar som kan göras i klassrummet.

Det är även möjligt att boka teaterns publikarbetare på ett skolbesök (90 min) och tillsammans göra delar av efterarbetet på skolan i verkstadsform. 

Gratis för alla som bokar biljett och är medlemmar i vårt pedagognätverk!  

Pris för övriga: 50 €

Foto: Cata Portin