INSTÄLLT ELLER FRAMFLYTTAT | Ring mamma! – Måndagsbio

Evenemanget inställs eller framflyttas på grund av coronavirus-situationen, den nya informationen kommer att meddelas senare.
Må 10.5.2021, kl. 18:00
Nordhuset, Mosaiktorget 2, Helsingfors
Gratis

Datum och tid

Må 10.5.2021, kl. 18:00

Plats

Nordhuset, Mosaiktorget 2, Nordsjö, Helsingfors
Nordhuset
Mosaiktorget 2
Nordsjö
Helsingfors
Öppna kartan
Öppnas i en ny flik

Övrig information

+358 9 310 88802
Webbsida
Öppnas i en ny flik

Arrangör

Pris

Gratis

Beskrivning

Evenemanget inställs eller framflyttas på grund av coronavirus-situationen, den nya informationen kommer att meddelas senare.

Föräldrar väntar hela livet på att deras barn ska säga ”Tack!” och barnen väntar i sin tur på ett ”Förlåt!”. Denna omöjliga ekvation är utgångspunkten i komedin "Ring mamma!".

Efter "Apflickorna" och "Det vita folket" prövar nu Lisa Aschan vingarna i ett mer publikvänligt territorium. Något som visar sig vara helt rätt. "Ring mamma!" är inte bara den bästa svenska komedin sedan "Smala Sussie" utan också ett imponerande relationsdrama.

Niki (Sanna Sundqvist) har precis fyllt 35 år och måste helt plötsligt ta tag i alla livsval och relationer som hon duckat för. Hon är en mästare i prokrastinering. Trots (eller kanske just på grund av) att hennes mamma oroar sig över sin dotters evighetslånga tonårsfas, vägrar Niki ta tag i några större livsval eller inleda några djupare relationer. Men så går det ju också som det går och plötsligt inser även Niki att det är dags att växa upp.

Ring mamma! är i mångt och mycket en film om mor-och-dotterrelationen. Lisa Aschan har själv sagt att idén bakom filmen är att föräldrar väntar hela livet på att deras barn ska säga ”Tack!” medan barnen väntar på ett ”Förlåt!”. En snudd på omöjlig ekvation som enbart kan lösas om den omformuleras, med hjälp av kommunikation.

Niki och hennes mamma (spelad av en underbart distanserad och sammanbiten Nina Gunke) kan emellertid knappt samexistera innan tjafset rullar igång. Som om de vore dödsfiender tolkas vartenda ord, varenda gest som ett hot eller en förolämpning. Samtidigt vill de inget annat än att kunna kommunicera med varandra. Ett upplägg som både bäddar för skratt och tårar.
Bara ge Sanna Sundqvist Guldbaggen.
Filmtopp.se

Regi: Lisa Aschan
I rollerna: Sanna Sundqvist, Nina Gunke, Alexander Karim, Evin Ahmad, Eric Ericson, Björn Gustafsson
Genre: Komedi
Längd: 97 min
Land: Sverige
År: 2019
Språk: svenska
Textning: finska
Ålder: F12

Arr. Finlandssvenskt filmcentrum i samarbete med Nordhuset.

INSTÄLLT ELLER FRAMFLYTTAT | Ring mamma! – Måndagsbio
Mosaiktorget 2, Nordsjö, Helsingfors
Ruttbeskrivning (Google)
Öppnas i en ny flik
Ruttbeskrivning (HSL)
Öppnas i en ny flik