Trippel: Made in Finland

Under Nationalbalettens jubileumsår presenterar Trippel nya verk av tre internationellt framgångsrika finländska koreografer: Nuutinen, Kvarnström och Saarinen.
Lö 7.5.2022, kl. 19:00 – 21:15
Finlands nationalopera och -balett, Helsingegatan 58, Helsingfors
17-109 €

Datum och tid

Lö 7.5.2022, kl. 19:00 – 21:15
Loading...

Plats

Finlands nationalopera och -balett, Helsingegatan 58, Bortre Tölö, Helsingfors
Finlands nationalopera och -balett
Helsingegatan 58
Bortre Tölö
Helsingfors
Öppna kartan
Öppnas i en ny flik

Övrig information

liput@opera.fi
+358 9 4030 2211
Webbsida
Öppnas i en ny flik

Arrangör

Pris

17-109 €

Beskrivning

Under Nationalbalettens jubileumsår presenterar Trippel nya verk av tre internationellt framgångsrika finländska koreografer: Nuutinen, Kvarnström och Saarinen.

I Johanna Nuutinens verk väller världen över publiken som ett kaotiskt svall av impulser som sliter och splittrar sinnet. Bilden av lycka som ständigt ökande konsumtion har utmattat såväl sig själv som oss människor. Verket suger upplevaren genom kaoset mot stormens öga, där det råder en frid som genomtränger allt. Lauri Porras nya komposition och Tuomas Norvios ljuddesign ger verket en stark inramning.

Kenneth Kvarnströms nya verk är likt en väv, som vävs på olika sätt varje kväll. Dansarna bestämmer själva hur de går in i och ut ur koreografin, och varje föreställning är unik beroende på dansarnas val. Verkets musik är Maurice Ravels Boléro. Dansen uppförs mot bakgrund av en visuell upplevelse i form av en ständigt växlande kombination av målningar, ljus och projektioner.

Tero Saarinens verk har gjorts till Esa-Pekka Salonens cellokonsert och i det ”kilas” dans, ljud och ljus in i varandra på gränssnittet mellan kaos och ordning, värnlöshet och trygghet samt upplevelsen av varandets flyktighet. Verket fortsätter Saarinens och Salonens samarbete, som inleddes på Operahusets huvudscen under Helsingfors festspel 2014 med Tero Saarinen Companys verk Morphed.

De tre verk förenas av ljussättningen och scenografin som designas av Joonas Tikkanen. Kvällens dräkter har planerats av Erika Turunen och Kenneth Kvarnström.

Finlands Nationalopera och -balett
6.-20.5.2022

Biljetter 17-109€, längd 2 h 15 min
Åldersrekommendation över 7 år

Foto: Sören Vilks, Tuukka Koski, David Thibel / Suomen kansallisooppera ja -baletti