Kitka Kollektiivi: We Created a Monster

Uppträdandet undersöker hur man kan vara en del av en gemenskap utan att förlora sin individualitet.
Ti 2.11.2021, kl. 18:00 – 18:30
Nordsjö bibliotek, Mosaiktorget 2, Helsingfors
Gratis

Datum och tid

Ti 2.11.2021, kl. 18:00 – 18:30

Plats

Nordsjö bibliotek, Mosaiktorget 2, Nordsjö, Helsingfors
Nordsjö bibliotek
Mosaiktorget 2
Nordsjö
Helsingfors
Öppna kartan
Öppnas i en ny flik

Språk

Englanti, Suomi, Venäjä, Ruotsi

Övrig information

vuosaaren_kirjasto@hel.fi
+358 9 310 85098

Arrangör

Pris

Gratis

Beskrivning

Kitka Kollektiivi är ett kollektiv som verkar i Helsingfors och består av tre danskonstnärer: Katriina Kantola, Iiris Raipala och Elina Valtonen. Genom olika rörelsemässiga konstruktioner (score) undersöker deras verk We Created a Monster likvärdighet och olikhet – hur man kan vara en del av en gemenskap utan att förlora sin individualitet.

"Att titta stint på en enda sanning och omge sig själv med människor som brukar tänka på samma sätt skapar en illusion av trygghet och kraftkänsla, men samtidigt innebär det slut för dialogen. Kitka Kollektiivis uppträdande forskar den polarisation som i dagens värld råder med hjälp av rörelse. När tiderna är rastlösa söker vi skydd och styrka hos människor som brukar tänka på samma sätt som vi. Sociala medier gör det möjligt att sprida radikala uppfattningar utan källkritik, vilket leder till att olika grupper ställs mot varandra utan att möta varandra och utan att kunna föra en saklig diskussion. Konstnärerna bakom dansverket är medvetna om att likadana konflikter förekommer också på konstfältet. Ofta brukar vi räcka ut till bekanta kontakter och stärka våra gamla samarbetsnätverk."

Uppträdandet varar i cirka 30 minuter. Fritt inträde.

***

Premiären äger rum i Maijasalen på Helsingfors centrumbibliotek Ode den 29 oktober 2021. Kollektivets turné i november och december 2021 omfattar Helsingfors övriga bibliotek (bl.a. Gårdsbacka, Richardsgatan och Nordsjö bibliotek) samt stadsbiblioteken i Vasa, Kurikka, Tusby och Tavastehus.

Fotograf: Bambú Locquet Vandenberghe