Gå till innehållet

Veronica Swift (USA) & UMO Helsinki Jazz Orchestra – Savoy JAZZFest 4.-7.3.2021

Savoy JAZZFest ordnas för tredje gången den 4-7 mars 2021. Festivalens huvudtema är ”With Strings”, dvs jazz- och rytmmusikensembler som förstärkts med stråkinstrument.
To 4.3.2021, kl. 19:00
Savoy-teatern, Kaserngatan 46-48, Helsingfors
47 € / 67 €

Datum och tid

To 4.3.2021, kl. 19:00

Plats

Savoy-teatern, Kaserngatan 46-48, Ulrikasborg, Helsingfors
Savoy-teatern
Kaserngatan 46-48
Ulrikasborg
Helsingfors
Öppna kartan

Övrig information

+358 9 310 36563
Webbsida

Arrangör

Pris

47 € / 67 €

Beskrivning

Savoy JAZZFest ordnas för tredje gången den 4-7 mars 2021. Festivalens huvudtema är ”With Strings”, dvs jazz- och rytmmusikensembler som förstärkts med stråkinstrument.

Som konstnärlig ledare för Savoy JAZZFest fortsätter för tredje året trumpetisten Jukka Eskola. På grund av de exceptionella arrangemang som orsakats av coronasituationen har Eskolas mandat förlängts till fyra festivalår, så den sista upplagan av JAZZFest han leder blir år 2022.

Denna tredje Savoy JAZZFest är, liksom de föregående åren, fyra dagar lång. Lördagens och söndagens festivalprogram samt övriga program offentliggörs i januari.

På grund av coronasituationen kommer konserterna att äga rum med skyddsavstånd, vilket innebär att biljettförsäljningen till Savoy-teatern, som har 750 sittplatser, begränsas enligt restriktionerna för sammankomster. För närvarande säljs 270 platser till varje föreställning.

JAZZFests partner år 2021 är UMO Helsinki Jazz Orchestra, Vanda underhållningsorkester och Hotel Haven.

torsdag 4.3.2021 kl 19

Veronica Swift & UMO Helsinki Jazz Orchestra
dirigent Ed Partyka

Det fyra dagar långa evenemanget inleds av Veronica Swift, amerikansk jazzsångerska på stark frammarsch som uppträder som UMO Helsinki Jazz Orchestras solist. Konserten innehåller jazzklassiker, som Swift i egenskap av prisad scatsångerska framför i helt ny tappning. Orkesterarrangemangen av Swifts repertoar för UMO görs av UMO:s konstnärliga ledare Ed Partyka (USA), som även dirigerar JAZZFest-konserten

ARTISTER

Veronica Swift är en 26-årig amerikansk jazz- och bebopsångerska. Hon kommer från en musikerfamilj och började turnera redan vid 9-års ålder. Samma år, dvs 2004, släpptes hennes första skiva Veronica’s House of Jazz. Swift har gett ut fyra soloskivor, utexaminerats från Frost School of Music vid Miami universitet och turnerat med många toppmusiker, bland annat Benny Green och Wynton Marsalis. Lyssna på Swifts och Marsalis spelning här: https://www.youtube.com/watch?v=GH2k8GccrqI

UMO Helsinki Jazz Orchestra, som grundades år 1975, är en professionell orkester som spelar jazz och ny rytmmusik, och ger årligen ca hundra konserter. UMO har släppt över 50 album. Orkesterns repertoar sträcker sig från jazz till soul och klassisk musik. UMO:s konstnärliga ledare och huvudkapellmästare är amerikanen Ed Partyka.

Ed Partyka är känd för en högklassig orkesterledning och sin förmåga att skapa orkesterarrangemang. Trombonisten, kompositören, arrangören och orkesterledaren Partyka, som föddes i USA, men varit bosatt i Europa i närmare 30 år, är UMO Helsinki Jazz Orchestras konstnärliga ledare och huvudkapellmästare åren 2020–2021. Han har arbetat med de viktigaste big band-orkestrarna i Europa, bl.a. som gästande kapellmästare, verksamhetsplanerare och arrangör för tyska hr-Bigband och NDR Bigband samt Wiens och Zürichs jazzorkestrar. Han har samarbetat med bl.a. Bob Brookmeyer, Carla Bley, Robben Ford och till och med Sunrise Avenue och leder sin egen orkester Ed Partyka Jazz Orchestra. Han ansvarar för jazzavdelningen vid Graz universitet och undervisar i komposition vid yrkeshögskolan i Luzern i Schweiz.

Jukka Eskola är inte bara en av våra främsta trumpetister, utan även en mästare på flygelhorn. Flera ensembler har fått hans namn: Jukka Eskola Quintet, Jukka Eskola Orquesta Bossa samt Jukka Eskola Soul Trio. Han har också spelat i många inhemska toppensembler. Eskola har gett ut sex soloalbum. Han har gästspelat på hundratals finska skivinspelningar och deltagit som sessionsmusiker i många underhållningsprogram i TV. Eskola tilldelades årets Sony Jazzpris år 2006, och år 2007 blev han utsedd till årets artist på Pori Jazz.

Veronica Swift (USA) & UMO Helsinki Jazz Orchestra – Savoy JAZZFest 4.-7.3.2021
Kaserngatan 46-48, Ulrikasborg, Helsingfors
Ruttbeskrivning (Google)Ruttbeskrivning (HSL)