Gå till innehållet

Breaks at Dawn

Breaks at Dawn är ett improviserat live cinema -verk som framförs av folk/jazz-bandet Barlast och mediekonstnären Nina-Maria Oförsagd.
Fre 12.3.2021, kl. 19:00
Caisa, Ekogatan 4, Helsinki, Helsingfors
10/6€

Datum och tid

Fre 12.3.2021, kl. 19:00

Plats

Caisa, Ekogatan 4, Helsinki, Berghäll, Helsingfors
Caisa
Ekogatan 4, Helsinki
Berghäll
Helsingfors
Öppna kartan

Övrig information

+358 9 310 37500
Webbsida

Arrangör

Pris

10/6€

Beskrivning

Breaks at Dawn är ett improviserat live cinema -verk som framförs av folk/jazz-bandet Barlast och mediekonstnären Nina-Maria Oförsagd.

Vad händer runt omkring oss på natten då de flesta sover och tiden inte finns på riktigt, inte finns så som den gör i vardagen? Breaks at Dawn rör sig under timmarna då det är mörkt och ingenting händer, utanför det vanliga livet, i ett mellantillstånd före en miljonstad vaknar upp. Verket skapas live som en diskussion mellan det visuella materialet och ljudvärlden. Med hjälp av ett VJ-program klipper Nina-Maria Oförsagd en berättelse live till musiken som skapas av Barlast. Tillsammans skapar de en experimentell film i stunden. Barlast blandar europeisk jazz, nordisk folkmusik och fri improvisation och undersöker gränsen mellan improvisation och komposition.

Nina-Maria Oförsagds filmsekvenser är filmade (och fortsätter att filmas) i urbana miljonstäder i en asiatisk miljö (Tokyo, Taipei, Hong Kong och det fiktiva Lin-Tsi). Oförsagd letar efter platser i olika unika miljöer där det ännu finns ett magiskt tidsskikt där hon kan stiga in och bygga den fiktiva värld och stämning hon visualiserar. Oförsagd arbetar även med lokala konstnärer med performans och improvisation som arbetsmetod.

Breaks at Dawn visas även som kortfilm utan live-elementet

Philip Holm - kontrabas och syntetisator

Heikki Hänninen – gitarrer

Minna Koskenlahti - slagverk och flöjt

Sanna Salonen - sopransaxofon, basklarinett och mänkeri

Nina-Maria Oförsagd – live visuals

----

Längd: 75 min

Språk: finska & engelska

Åldersrekommendation: 15+ år

Breaks at Dawn
Ekogatan 4, Helsinki, Berghäll, Helsingfors
Ruttbeskrivning (Google)Ruttbeskrivning (HSL)