Gå till innehållet

Kinokonsertti SOUTH – INSTÄLLT

Kinokonserten är inställt.
Sö 7.2.2021, kl. 16:00
Savoy-teatern, Kaserngatan 46-48, Helsingfors
19 €

Datum och tid

Sö 7.2.2021, kl. 16:00

Plats

Savoy-teatern, Kaserngatan 46-48, Ulrikasborg, Helsingfors
Savoy-teatern
Kaserngatan 46-48
Ulrikasborg
Helsingfors
Öppna kartan

Övrig information

+358 9 310 36563
Webbsida

Arrangör

Pris

19 €

Beskrivning

Kinokonserten är inställt.

7.2. Kinokonserten SOUTH – Nik Void & Ilpo Väisänen är inställt på grund av Covid-19 begränsningarna.

Biljetter för inställda evenemang kan returnera för återbetalning i det försäljningsställe där du har köpt biljetterna, men försäljningställes serviceavgifter återbetalas inte.

Biljetterna köpt på Savoy-teatern eller Lippu.fi eller Lippupiste försälninsstället kan returnera, på denna sida https://web.lippu.fi/palautus/ eller via post till föjande adress:

Lippupiste Oy / ”Kinokonsertti SOUTH” palautus
Kalevantie 2 (B-talo)
33100 Tampere

Vänligen inkludera biljetten, din kontaktuppgifter och ett bankkontonummer.

Det kan förekomma dröjsmål i återbetalningarna på grund av rusning.

Festivalen för nutidsmusik Musica nova och dokumentärfilmfestivalen DocPoint, som båda ordnas i februari 2021, förenar för första gången sina krafter med Savoyteatern för att presentera en unik biografkonsert. Den experimentella musikens pionjärer Nik Void och Ilpo Väisänen uppträder på konserten.

Musica nova Helsingfors, Savoyteatern och Helsingfors dokumentärfestival DocPoint presenterar söndagen den 7 februari en biografkonsert på Savoyteatern som tar publiken på en resa till det iskalla Antarktis före klimatförändringen. Nik Void och Ilpo Väisänen skapar ett ljudlandskap till den legendariska polarresedokumentären South från 1919. Konstnärerna uppträder live och har också komponerat musiken.

Inspelningen från upptäcktsresanden Sir Ernest Shackletons expedition är ett bländande prov på tidig dokumentärfilm. Void och Väisänen är kända för sin experimentella musik, som här förenas med Frank Hurleys bilder från den våghalsiga resan då isen krossade expeditionens skepp och deltagarna fick kämpa för sin överlevnad i den karga omgivningen. Hurley dök ner för att rädda sin film från det sjunkande skeppet, vilket visar hur hängivet han dokumenterade expeditionen.

Som film betraktad är South en imponerande beskrivning av nyfikenhet, uthållighet och uppfinningsrikedom. De storslagna bilderna hyllar naturens enorma kraft men är också en dyster påminnelse om att det Antarktis som Frank Hurley såg för hundra år sedan inte längre existerar.

Dokumentären, som handlar om att testa gränser, passar fint ihop med kompositionen av två pionjärer inom den experimentella musiken. Britten Nik Void är känd för sin gränsgång mellan ambient, avantgarde, techno och noise. Voids okonventionella grepp kombinerat med Ilpo Väisänens banbrytande arbete inom den elektroniska musiken är ett naturligt val. Väisänen, som är känd för Pan Sonic och sina soloprojekt, skapar ofta ljudlandskap med enkla instrument och tekniker som kontrasterar mot den elektroniska musikens mainstream.

Biografkonserten South på Savoyteatern sön 7.2 kl. 16 och 19. Biljetter (19 €) från Ticketmaster, Lippupiste och Savoyteatern (tfn 09 310 12 000).

Kinokonsertti SOUTH – INSTÄLLT
Kaserngatan 46-48, Ulrikasborg, Helsingfors
Ruttbeskrivning (Google)Ruttbeskrivning (HSL)