Gå till innehållet

FRAMFLYTTAD | KELP!

Utställningen är stängd i januari på grund av coronavirus-situationen.
2.12.2020 – 20.2.2021
Annegården, Annegatan 30, Helsingfors
Gratis

Datum och tid

2.12.2020 – 20.2.2021

Plats

Annegården, Annegatan 30, Kampmalmen, Helsingfors
Annegården
Annegatan 30
Kampmalmen
Helsingfors
Öppna kartan

Övrig information

+358 9 310 37185
Webbsida

Arrangör

Pris

Gratis

Beskrivning

Utställningen är stängd i januari på grund av coronavirus-situationen.

Klimatförändringen har tvingat oss att utforska nya växtarter som vi kunde odla till mat. Bland annat brunalgen, kelp, har listats som en av framtidens superfoods. KELP! är en utställning som utnyttjar flera sinnen, i vilken unga från Kuopio och Helsingfors funderar på vilken slags mat vi kommer att äta i framtiden.

I Kuopio deltar ANTI-festivalens fadderklass och eleverna i klass 8E från Hatsalan klassillinen koulu i KELP!-projektet, och i Helsingfors eleverna i klass 8D från Apollon Yhteiskoulu.

Inom KELP!-projektet har de unga fått använda metoder från digital konst och hantverksfärdigheter i verkstäder handledda av professionella konstnärer. Konstnären Timo Kokko ansvarar i Kuopio för projektets konstnärliga planering och handledning, medan Annegårdens konstlärare, konstnären Elina Rantasuo ansvarar för projektet i Helsingfors.

Verkstäderna för ungdomarna genomfördes i mars och i augusti-oktober. Utställningen arrangeras förutom i samband med ANTI-festivalen även på Annegården i Helsingfors 2.12.2020–20.1.2021. Detta mediekonstprojekt som för samman unga från två städer verkställs i samarbete mellan ANTI-festivalen och konstcentret Annegården för barn och unga.

Arr. ANTI – Contemporary Art Festival ja Annantalon taidekeskus

Språk: Finska, lämplig för flera språk

Utställningen är öppen under Annantalos öppettider

FRAMFLYTTAD | KELP!
Annegatan 30, Kampmalmen, Helsingfors
Ruttbeskrivning (Google)Ruttbeskrivning (HSL)