Gå till innehållet

Timo Andersson: Foreverial

Timo Anderssons utställning Foreverial består av en serie målningar från de senaste åren.
5 – 28.2.2021
Forum Box, Gräsvikskajen 3 a, Helsingfors
Gratis

Datum och tid

5 – 28.2.2021

Plats

Forum Box, Gräsvikskajen 3 a, Kampmalmen, Helsingfors
Forum Box
Gräsvikskajen 3 a
Kampmalmen
Helsingfors
Öppna kartan

Övrig information

info@forumbox.fi
+358 50 524 1781
WebbsidaInstagramFacebook

Arrangör

Pris

Gratis

Beskrivning

Timo Anderssons utställning Foreverial består av en serie målningar från de senaste åren. I sina verk föredrar Andersson att använda nätliknande material, deras täta bildytor är inneslutna i färgkoordinerade, mjuka polypropenramar.

Dessa målningsobjekt är aktiva och kommunikativa agenter i rymden. Deras fysiska form är statisk och grundlig. Samtidigt bygger spänningarna på deras ytor ständigt skiftande, tillfälliga kompositioner, som bryter sig omedelbart när ögat rör sig någon annanstans. Inom dessa målningar blandas begrepp relaterade till målning – färgyta, gest, massa och konsistens – som ett diktliknande ordnätverk, med varierande förtjockningar på olika ställen. Ibland bildar de tunna, slöjorliknande ytor, ibland sätter de sig i tjocka, hängande färgytor.

De vacklande, vilande, slingrande approximationerna av figuration faller på varandra, kämpar för ögonens uppmärksamhet, kämpar som en virvlande massa i en serietidning, ibland hamnar de i tillfälliga kompromisser, skiftar från figurer i landskapet till landskap bildade av figurer, oavbrutet, om och om igen.

Forum Box
5.-28.2.2021 ti-sö kl 12-17

Fritt inträde

Timo Andersson: Foreverial
Gräsvikskajen 3 a, Kampmalmen, Helsingfors
Ruttbeskrivning (Google)Ruttbeskrivning (HSL)