Gå till innehållet

Peruutettu: Kreivitär Amalien draamakierros

Aleksanterin teatterin perustajan, kreivi Nikolai Adlerbergin saksalainen puoliso, kreivitär Amalie kierrättää yleisöä tunnin ajan Aleksanterin teatterissa
Fre 5.2.2021, kl. 16:30
Alexandersteatern, Bulevarden 27, Helsingfors
20€

Datum och tid

Fre 5.2.2021, kl. 16:30

Plats

Alexandersteatern, Bulevarden 27, Kampmalmen, Helsingfors
Alexandersteatern
Bulevarden 27
Kampmalmen
Helsingfors
Öppna kartan

Språk

Englanti, Suomi

Övrig information

+358 9 676 980
Webbsida

Arrangör

Pris

20€

Beskrivning

Aleksanterin teatterin perustajan, kreivi Nikolai Adlerbergin saksalainen puoliso, kreivitär Amalie kierrättää yleisöä tunnin ajan Aleksanterin teatterissa ja kertoo niin rakkaasta teatteristaan kuin ihmeellisestä elämästään Saksassa, Venäjällä ja Suomessa.

Ruhtinatar Theresa Mecklenburg-Sterlitzin ja kreivi Maximilian-Emanuel von und zu Lerchenfeldin tytär Amalie syntyi 16. kesäkuuta 1808 Baijerissa. Hän oli poikkeuksellisen kaunis ja hänestä maalattu kuva on yksi niistä 36:sta, jotka Ludwig I tilasi Kaunotargalleriaansa. Kuva on edelleen esillä Nymphenburgin linnassa Münchenissä. Amalie hurmasi ihmiset ympärillään.

Hänestä ja hänelle ovat kirjoittaneet runoja kenties venäläisrunoilijoista tunnetuimmat – F. Tjutchev ja A. Pushkin eikä hän ollut yhdentekevä keisari Nikolai I:llekään, joka lahjoitti Amalielle arvokkaan turkin. Amalien kuva on edelleen esillä myös Mustion Linnassa. Teatterikierroksella kuulet miksi. Kuulet myös Amalien laulavan.

Amalie Adlerberginä esiintyy Anastasia Trizna.

Aleksanterin teatteri

Esitys on suomeksi ja englanniksi
Liput 20€ Ticketmasterista

Peruutettu: Kreivitär Amalien draamakierros
Bulevarden 27, Kampmalmen, Helsingfors
Ruttbeskrivning (Google)Ruttbeskrivning (HSL)