Kustaa Saksi: Rajamailla

Designmuseon päänäyttely avaa ovet tekstiiliteoksistaan tunnetun taiteilijan ja suunnittelijan Kustaa Saksin (s. 1975) maailmaan.
Designmuseo, Korkeavuorenkatu 23, Helsinki
Loading...
6-15€
Muotoilu
Näyttelyt
Taide
Tekstiilitaide

Kuvaus

Designmuseon päänäyttely avaa ovet tekstiiliteoksistaan tunnetun taiteilijan ja suunnittelijan Kustaa Saksin (s. 1975) maailmaan. Kustaa Saksi: Rajamailla -näyttely esittelee laajan kattauksen Saksin suunnittelemia, jacquard-tekniikalla kudottuja tekstiiliteoksia vuosilta 2013–2023. Museossa nähdään myös uusia, tätä näyttelyä varten tilattuja suurikokoisia teoksia.

Rajamailla-näyttelyssä Saksi tutkii hetkiä todellisen ja epätoden välillä. Esimerkiksi First Symptoms -teossarjassaan hän on tuonut näkyväksi oman kokemuksensa aurallisen migreenin aiheuttamista näköharhoista. Hypnopompic-sarjan teokset puolestaan käsittelevät unen ja valveen rajalla ilmeneviä hallusinaatioita.

Kustaa Saksin töissä uusi kohtaa vanhan. Saksin teokset asettuvat myös osaksi laajempaa aaltoa, jossa nykytekijät uudistavat kudottujen tekstiilien perinnettä kokeilemalla uudenlaisia tekniikoita ja kuvallista ilmaisua. Saksi on tekstiiliteoksissaan hyödyntänyt laajasti erilaisia materiaaleja ja tuonut luonnonmateriaalien rinnalle muun muassa kumi-, metalli-, akryyli- ja fosforilankoja.

 

Designmuseo

5.5.-15.10.2023

Sisäänpääsy 6-15€, alle 18-v. vapaa pääsy

Kuva: Designmuseo (c) Jussi Puikkonen

Päivä ja aika

5.5–15.10.2023
Loading...

Paikka

Designmuseo, Korkeavuorenkatu 23, Ullanlinna, Helsinki
Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23
Ullanlinna
Helsinki
Avaa kartta

Muut tiedot

info@designmuseum.fi
+358 9 622 0540
Verkkosivu

Järjestäjän tiedot

Designmuseo

Julkaisijan tiedot

Hinta

6-15€