Kurt Rosenwinkel & UMO Helsinki: Caipi / Rosenwinkel – Blake – Mäensivu – Peri – Savoy JAZZFest 2.-5.3.2023

Maailman arvostetuimpiin jazzkitaristeihin lukeutuva Kurt Rosenwinkel loistaa Savoy JAZZFestin perjantaissa esiintymällä UMO Helsingin solistina sekä oman kvartettinsa kanssa.
Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46-48, Helsinki
Loading...
47/37/17 €, Premium 67 €
Musiikki
Savoy-teatteri

Kuvaus

Maailman arvostetuimpiin jazzkitaristeihin lukeutuva Kurt Rosenwinkel loistaa Savoy JAZZFestin perjantaissa esiintymällä UMO Helsingin solistina sekä oman kvartettinsa kanssa.

Kurt Rosenwinkel & UMO Helsinki: Caipi

Kaksiosaisessa konsertissa ensimmäisenä kuullaan Kurt Rosenwinkelin Caipi-levyn kappaleita, joista Rosenwinkel on luonut big band versiot DR-orkesterille. Nyt Rosenwinkelin brasilialaisteemaiset kappaleet esitetään ensimmäistä UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa juuri Savoy JAZZFestia varten uudelleensovitettuina.

Rosenwinkelin Caipi-projekti syntyi kymmenvuotisen työn tuloksena. Caipin sävellykset ovat kiehtova yhdistelmä uutta ja vanhaa, tuttua ja tuntematonta. Rosenwinkelin melodiset sävellykset, harmoniantaju ja hienovarainen kromatiikka kohtaa Savoy JAZZFestin konsertissa parikymmenhenkisen UMO Helsingin syvän big band -soundin.

Rosenwinkel – Blake – Mäensivu – Peri

Kaksi jazzmusiikin suunnannäyttäjää kohtaa kaksi nuoremman polven nousevaa muusikkoa Savoy JAZZFestissa, kun Kurt Rosenwinkel, Seamus Blake, Kaisa Mäensivu ja Joe Peri esiintyvät ensimmäistä kertaa yhdessä Helsingissä.

Amerikkalaiskitaristi Kurt Rosenwinkel on määritellyt jazzkitarismin soundia jo vuosikymmenten ajan. Alun perin Kanadasta kotoisin oleva Seamus Blake on puolestaan vakiinnuttanut asemansa modernin jazzsaksofonin tunnistettavana ja uniikkina äänenä New Yorkissa. Heitä säestävät Manhattan School of Musicin kasvatit, kontrabasisti ja Savoy JAZZFestin taiteellinen johtaja Kaisa Mäensivu ja rumpali Joe Peri, joihin Rosenwinkel ja Blake ovat vaikuttaneet merkittävällä tavalla sekä soittajina että säveltäjinä.

Konsertissa kuullaan yhtyeen jäsenten originaalisävellyksiä sekä jazzstandardeja kyseiselle kokoonpanolle sovitettuna.

Kesto n. 2,5 t, sis. väliajan

Permanto K18 anniskelualue. Parveke S, ei anniskelua

Päivä ja aika

Pe 3.3.2023, klo 19.00
Loading...

Paikka

Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46-48, Ullanlinna, Helsinki
Savoy-teatteri
Kasarmikatu 46-48
Ullanlinna
Helsinki
Avaa kartta

Muut tiedot

+358 9 310 36563
Verkkosivu

Järjestäjän tiedot

Savoy-teatteri

Julkaisijan tiedot

Hinta

47/37/17 €, Premium 67 €