Paleface ja Laulava Unioni

Paleface esittää yhdessä Laulava Unioni -yhtyeen kanssa Yhdysvaltoihin muuttaneiden suomalaissiirtolaisten taisteluviisuja 1900-luvun alusta.
Ke 8.12.2021, klo 18.00
Kanneltalo, Klaneettitie 5, Helsinki

Päivä ja aika

Ke 8.12.2021, klo 18.00

Paikka

Kanneltalo, Klaneettitie 5, Kaarela, Helsinki
Kanneltalo
Klaneettitie 5
Kaarela
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Muut tiedot

+358 9 310 32416
Verkkosivu
Avautuu uudessa välilehdessä

Järjestäjän tiedot

Hinta

-

Kuvaus

Paleface esittää yhdessä Laulava Unioni -yhtyeen kanssa Yhdysvaltoihin muuttaneiden suomalaissiirtolaisten taisteluviisuja 1900-luvun alusta.

"Laulava Unioni-yhtye sai alkunsa vuonna 2017, kun Tipi Tuovinen otti puheeksi amerikansuomalaisiin IWW [Industrial Workers of the World]-lauluihin keskittyvän yhtyeen perustamisen. Innostuin asiasta välittömästi. Tunsin ennalta joitakin ”wobblieiden” lauluja ja olin soittanut keikoilla muun muassa tälläkin levyllä kuultavaa ”Siispä laulakaa” -kappaletta. Nyt oli mahdollisuus sukeltaa syvemmälle Maailman Teollisuustyöläisten Liiton musiikkiin.

"Tipin lisäksi avainroolissa yhtyeen alkumetreillä oli IWW:n lauluja Sibelius-Akatemialla tutkinut Saijaleena Rantanen. Meillä oli nyt koossa kosolti aineistoa, tutkimustietoa ja tahtotila tuoda laulut takaisin tässä ajassa. Nyt tarvittiin enää bändi. Tipi ehdotti välittömästi Ossi Peuran pyytämistä messiin. Avaruuslintu- ja Jos-Agit-yhtyeissä vaikuttanut Peura soveltui jengiin täydellisesti paitsi taitavana laulajana ja kuorolauluun erikoistuneena sovittajana, myös siksi, että hän soittaa charangoa. Tämä eksoottinen kielisoitin toi bändiin tuulahduksen Andeilta. Tipi tarttui kontrabassoon ja ryhdyimme harjoitteleman.

"Musiikillisessa visiossa Hootenanny-henkinen stemmalaulu oli tärkeässä roolissa. Yhtyeen nimeksi valikoitui Laulava Unioni. Se on yksi anarkosyndikalistisen IWW-järjestön lukuisista lempinimistä, The Singing Union – niin tärkeässä roolissa musiikki oli järjestön toiminnassa.”
Paleface

Kesto: 2 t, sis. väliajan