Rohkeuspurkki – Teatteri ILMI Ö

Rohkeuspurkki on runollinen lastenteatteriesitys, joka käyttää puhutun kielen lisäksi myös viittomakieltä ja tukiviittomia.
La 4.12.2021, klo 15.00
Caisa, Kaikukatu 4, Helsinki, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

La 4.12.2021, klo 15.00

Paikka

Caisa, Kaikukatu 4, Helsinki, Kallio, Helsinki
Caisa
Kaikukatu 4, Helsinki
Kallio
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Kohderyhmät

Lapset (ikäryhmät)

Muut tiedot

+358 9 310 37500
Verkkosivu
Avautuu uudessa välilehdessä

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Rohkeuspurkki on runollinen lastenteatteriesitys, joka käyttää puhutun kielen lisäksi myös viittomakieltä ja tukiviittomia.

Esityksen päähenkilö Siiri haluaisi saada kavereita, mutta häntä jännittää puhua uusille ihmisille. Hänellä on apunaan taianomainen Rohkeuspurkki, josta voi yleensä ammentaa lisää rohkeutta, mutta nyt sekin on päässyt tyhjenemään. Siiri lähtee etsimään kadonnutta rohkeuttaan ja kohtaa matkalla kolme kiinnostavaa vastaantulijaa, jotka kukin auttavat häntä uskaltamaan hieman lisää. Viimeisestä hän saa myös uuden, ihan oikean kaverin.

Rohkeuspurkki käsittelee lapsille tärkeitä teemoja kuten jännittämistä, rohkeutta ja uskaltamista hauskalla ja vaikuttavalla tavalla. Siirin kohtaamat hahmot Siruliina Sähikäinen, Herra Kaiho Kaunomieli ja Disco-Helmi edustavat kaikki erilaisia elämänasenteita ja tapoja suhtautua rohkeuteen, uskallukseen ja asioiden yrittämiseen.

Näiden teemojen käsittelyn lisäksi esityksen tärkeä tavoite on esitellä lapselle viittomakieltä ja viittomien käyttöä erilaisissa konteksteissa. Siiri puhuu suomen kieltä, mutta muut hahmot käyttävät suomalaista viittomakieltä, joten heidän kanssaan keskustellessaan Siiri tukee puhettaan tukiviittomilla. Hän tulkkaa myös kaiken katsojille – myös viitotut runot, joiden ilmaisu lähentelee liikeilmaisua ja joiden katsominen on varmasti monelle aikuiskatsojallekin uusi kokemus.

Esityksessä nähdään ja kuullaan puhuttua suomen kieltä, suomalaista viittomakieltä, tukiviittomia, suomenkielisiä runoja sekä viittomakielelle käännettyjä runoja. Kieli on siis esityksessä vahvasti läsnä, mutta ei erottavana vaan yhdistävänä tekijänä. Lopussa vahvin yhteys löytyy Disco-Helmin mielipuuhan, tanssin, kautta.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Milla Hilke
Viittomakielinen käännös: Minna Leminen
Esiintyjät: Milla Hilke ja Minna Leminen (vier.)

Huomaathan, että tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää pääsylipun lunastamista! Lunasta lippusi lippu.fi-verkkokaupassa sivupalkin linkin kautta.

Kesto: 25 min + työpaja
Ikäsuositus: Päiväkoti-ikäiset, 1–3-luokkalaiset ja koko perhe
Kieli: suomi, suomalainen viittomakieli