Ballet Finland: Omena + Willman Dance Company: Sävelet, jotka eivät soi – Tanssin Voima Festivaali

Yhdellä lipulla pääsee saman illan kahteen esitykseen.
La 2.10.2021, klo 18.00
Kanneltalo, Klaneettitie 5, Helsinki
19,5/16,5/10 €

Päivä ja aika

La 2.10.2021, klo 18.00

Paikka

Kanneltalo, Klaneettitie 5, Kaarela, Helsinki
Kanneltalo
Klaneettitie 5
Kaarela
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Muut tiedot

+358 9 310 32416
Verkkosivu
Avautuu uudessa välilehdessä

Järjestäjän tiedot

Hinta

19,5/16,5/10 €

Kuvaus

Yhdellä lipulla pääsee saman illan kahteen esitykseen.

Klo 18 Ballet Finland: Omena – kantaesitys

Omena on romanialais-newyorkilaisen Ana Maria Lucaciun luoma nykytanssiteos Ballet Finlandin neljälle upealle naistanssijalle. Teos on oodi naisille ja naiseudelle – siinä on naisenergiaa, voimaa, yhteisöllisyyttä ja herkkyyttä. Osana teoksen äänimaailmaa kuullaan Paula Vesalan teosta varten säveltämää musiikkia.

Ana Maria haluaa teoksissaan ammentaa aineksia paikallisesta kulttuurista, sen aitoudesta ja rehellisyydestä. Ana Mariaa kiinnostaa teokseen kietoutuva paikallisuus, omaleimainen suomalaisuus. Se kuinka teos löytää lopullisen muotonsa juuri tässä ympäristössä, juuri tässä hetkessä ja juuri näiden naisten yhteistyön tuloksena.

Ana Maria tutustui laulaja-lauluntekijä-kulttuurin moniosaaja Paula Vesalan tuotantoon jo edellisen Suomessa viettämänsä työskentelyjakson aikana keväällä 2020 ja ajatus yhteistyöstä jäi itämään. Yhteinen luomistyö on osoittautunut lähes taianomaisen hedelmälliseksi. Ana Maria ja Paula ovat käyttäneet inspiraation lähteenä suomalaisia lasten loruja, joihin kuuluu taputuksia ja erilaisia käsiliikkeitä, joilla lapset – erityisesti tytöt – vahvistavat yhteenkuuluvuudentunnetta ja yhteisöllisyyttä.

Koreografia: Ana Maria Lucaciu
Kesto: noin 45 min
Ikäsuositus: 10+

Ana Maria Lucaciu on työskennellyt maailmankuulujen nykytanssikoreografien kanssa, kuten Ohad Naharin, Crystal Pite, Jiří Kylián ja Alexander Ekman. Hän on tanssinut mm. Canadan Kansallisbaletissa, Tanskan Kansallisbaletissa, Portugalin Contemporary Dance Company:ssa sekä Cedar Lake Contemporary Ballet ryhmässä New Yorkissa. Hänen omia koreografioitaan on esitetty mm. Norjan Kansallisbaletissa ja Terminus Modern Ballet Theater:ssa.

Ballet Finland on klassisen baletin ammattilaisten muodostama tanssiryhmä, jota johtaa Jouka Valkama.

Klo 19 Willman Dance Company: Sävelet, jotka eivät soi

Sävelet, jotka eivät soi on monitaiteellinen näyttämöteos, joka liikkuu musiikin, äänitaiteen, tanssiteatterin ja nykytanssin välimaastoissa. Näyttämöllä kolmen tanssijan ja laulajan tulkitsema koreografia ja musiikki muodostavat teoksessa moniulotteisen vuoropuhelun.

Teoksen äänimaailmasta vastaavat laulaja-lauluntekijä Emma Salokoski ja muusikko-beatboxaaja Felix Zenger. Kilpatanssin, nykytanssin ja akrobatian edustajat esiintyjinä vahvistavat vuoropuhelua eri tanssilajien välillä tuoden näkyväksi erilaisia kehollisia tapoja liikkua.

Esitys käsittelee perheen sisäistä dynamiikkaa sukeltaen erilaisten perheiden vuorovaikutusmaailmoihin. Kommunikaatiotapojen ylisukupolvisuus sekä ristiriidat, lohdullisuus ja anteeksianto ovat esityksen kantavia teemoja. Millaisilla vuorovaikutuksen työkaluilla kukin maailmansa kohtaa?

Sävelet, jotka eivät soi nostaa perheen tärkeyden esiin yksilökulttuurimme keskellä. Heijastelemalla erilaisia perhekokonaisuuksia esitys painottaa kunkin ihmisen läheisen yhteisön, erilaisista läheisistä ihmissuhteista koostuvan perheen ainutlaatuisuutta ja korvaamattomuutta.
Yhteiskunnassamme noin kolmasosa kaikista perheistä ei vastaa perinteistä käsitystä ydinperheestä.

Työryhmä

Koreografia, konsepti: Marjaterttu Willman
Sävellys, sovitus, musiikin esitys: Emma Salokoski,
Felix Zenger
Valosuunnittelu: Eero Alava
Esiintyjät: Emma Salokoski, Jonna Aaltonen, Jussi Väänänen, Jukka Tarvainen

Kesto: 45 min
Ikäsuositus: 10+

Esitysillan päätteeksi järjestetään yleisökeskustelu.

Ballet Finland: Omena + Willman Dance Company: Sävelet, jotka eivät soi – Tanssin Voima Festivaali
Klaneettitie 5, Kaarela, Helsinki
Reittiohjeet (Google)
Avautuu uudessa välilehdessä
Reittiohjeet (HSL)
Avautuu uudessa välilehdessä