Aili Järvelä Trio, Piirainen Blom Company – A la Malmi

Klubilla esiintyvät kansanmusiikin modernit airueet, joista ensimmäinen on uuden polven lauluntekijöiden piilotettu helmi ja jälkimmäinen soveltaa modernisti kansanmusiikkia ja -tanssia.
Pe 17.9.2021, klo 19.00
Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki
15/12€

Päivä ja aika

Pe 17.9.2021, klo 19.00

Paikka

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Malmi, Helsinki
Malmitalo
Ala-Malmin tori 1
Malmi
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Muut tiedot

+358 9 310 80831
Verkkosivu
Avautuu uudessa välilehdessä

Järjestäjän tiedot

Hinta

15/12€

Kuvaus

Klubilla esiintyvät kansanmusiikin modernit airueet, joista ensimmäinen on uuden polven lauluntekijöiden piilotettu helmi ja jälkimmäinen soveltaa modernisti kansanmusiikkia ja -tanssia.

Kansanmusiikkiin kasvanut, sielukas ja aito tulkitsija Aili Järvelä ammentaa vaikutteita tuotantoonsa useista musiikillisista maailmoista. Järvelän soololevytrilogian kouriintuntuvia tarinoita ja koskettavia tulkintoja sisältävä Omaa-EP pääsi Helsingin Sanomien kriitikoiden vuoden 2020 parhaiden julkaisujen joukkoon.

Kuluvana ja seuraavana vuonna Järvelä julkaisee uutta musiikkia, jota kuullaan myös Malmitalolla! Intiimillä trio-keikalla Järvelää säestävät muusikot Matias Tyni (koskettimet) ja Jaakko Murros (kitara).

---

PIIRAINEN | BLOM | COMPANY tuo kansanmusiikin ja kansantanssin ryminällä 2020-luvulle. Kollektiivi sekoittaa musiikkia ja tanssia energiseksi kokonaisuudeksi yhdistämällä modernia soundimaailmaa ja liikekieltä sekä kokeilevia soittotekniikoita esiintyjien juuriin, jotka ovat syvällä suomalaisessa perinnemusiikki- ja tanssitraditiossa.

PIIRAINEN | BLOM | COMPANY:n esikoisalbumi Matka julkaistiin kesäkuussa 2020 ja se nousi julkaisunsa jälkeen European World Music Chartsin sijalle 10. Levy on kerännyt innostavia, jopa ylistäviä arvioita ja sen musiikki on soinut radio-ohjelmissa Australiasta Euroopan kautta USA:han saakka.

J-P Piirainen - akustinen kitara
Venla Ilona Blom - beatboxaus, laulu
Viivi Maria Saarenkylä - haitari

"It's hard to say what will surprise you more, whether it's how they managed to realize such a cracking idea or the fact that you haven't heard something so original and captivating in a long time.” - Jiri Moravcik, radiotoimittaja, Tsekki

---

A la Malmi on Malmitalon klubisarja, joka esittelee kiinnostavinta, tuoreinta ja kovimmassa nosteessa olevaa kotimaista musiikkia akustisesti upeissa konserttisalipuitteissa. A la Malmi ei välitä genrerajoista vaan tarjoilee kuulijoiden eteen parhaat itsenäisen musiikin tekijät, joita maa päällään kantaa. Tule Malmille pitämään homma aitona! A-oikeuksin varustettu Ravintola Malmitalo palvelee ennen keikkoja ja mahdollisilla väliajoilla.