The Audience (Englanniksi) – Caisa Classequal

Hauska ja ilmeikäs Yleisö-teos rikkoo erilaisia tabuja konserttikäyttäytymisessä. Esityksen kertojana on TV:stä tuttu näyttelijä Ernest Lawson.
Pe 17.9.2021, klo 19.45
Caisa, Kaikukatu 4, Helsinki, Helsinki
15/10€

Päivä ja aika

Pe 17.9.2021, klo 19.45

Paikka

Caisa, Kaikukatu 4, Helsinki, Kallio, Helsinki
Caisa
Kaikukatu 4, Helsinki
Kallio
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Muut tiedot

+358 9 310 37500
Verkkosivu
Avautuu uudessa välilehdessä

Järjestäjän tiedot

Hinta

15/10€

Kuvaus

Hauska ja ilmeikäs Yleisö-teos rikkoo erilaisia tabuja konserttikäyttäytymisessä. Esityksen kertojana on TV:stä tuttu näyttelijä Ernest Lawson.

HUOM! Esitys on englanninkielinen, suomenkielinen esitys on 17.9. klo 18

--

Roxanna Panufnikin Yleisö-teos kuvaa kymmenellä osallaan erilaisia ihmistyyppejä, jotka käyvät konserteissa. Musiikkiesityksen lisäksi illan ohjelmassa on mm. sketsiviihdettä ja improvisaatiota. Suorien lähetysten konkari Ernest Lawson (mm. Putous, Huuma ja Talent Suomi) isännöi ainutlaatuisen kokonaisuuden, joka muistuttaa televisiolähetystä.

Sketsihahmojen mestari Ernest luo yleisön ammateista räätälöidyn hahmon. Hahmo tehdään rakkaudella ja kunnioituksella, ja hänen kauttaan jokainen pääsee nauramaan oman alan kliseille. Ohjelma on täynnä yllätyksiä, kun perinteisten palkitsemisten lisäksi Ernest jakaa omat palkintonsa esim. kategorioissa ”Kahvihuoneen parhaat kalajutut”, ”Vuoden turkulainen” tai ”Firman innokkain Lauri Tähkä -fani”.

Yhdessä Improryhmä Kolinan kanssa Ernest pitää huolen myös sketsiviihteestä. Sketsit ja biisit saavat inspiraationsa katsojien toiveista.

Roxanna Panufnik (1968): The Audience jousikvartetille ja kertojalle.

(Runot Wendy Cope, suom. Heli Haapala)

Englantilaisen Roxanna Panufnikin The Audience (Yleisö) on tarkka kuvaelma erilaisista klassisen musiikin konserttien kuulijoista. Teos yhdistää runoa ja musiikkia erityisellä tavalla. Wendy Copen nokkelat tekstit ja Panufnikin kuvaileva musiikki luovat laajan kirjon erilaisia tyylejä ja tunteita. Huumori on usein läsnä puolalaistaustaisen Panufnikin teoksissa: “Musiikkini on kuka minä olen. En ole vain tämä vakava, uskonnollinen, henkinen henkilö; rakastan myös komediaa”, Panufnik kertoo.

Esiintyjät:
Ernest Lawson, näyttelijä
Linda Suolahti, viulu
Mari Viluksela, alttoviulu
Lukas Stasevskij, sello

Caisa Classequal on tasa-arvoisen taiteen konserttisarja, joka antaa taiteilijoiden määritellä itse itsensä. Taidetta ei aseteta patriarkaatin synnyttämään alisteiseen ja ehdolliseen asemaan, jossa taiteilija joutuu määrittelemään ja hyväksyttämään itsensä valkoisen miehen kuvan ja tekojen kautta.

Kesto: n. 60 min ilman väliaikaa
Ikäsuositus: koko perheelle
Kieli: suomi ja englanti
Liput sisältää palvelumaksun

Järjestäjä ja/tai yhteistyötahot: Kokonainen ry

Caisan Classequal -sarja:
pe 17.9 klo 18 suomeksi, klo 19.45 in English Yleisö / The Audience
pe 15.10. klo 19 Galina – nainen ja vasara
pe 19.11 klo 19 Laura Hynninen – unia vai kaikuja
pe 10.12 klo 19 Henrik Sandås Quintet