Vuotalo 20 vuotta! – Flyygelikuu | Haikola – Vähälä – Väisänen

Vuotalon 20-vuotisjuhlaviikot aloittavassa konsertissa piano soi yhdessä viulun ja sellon kanssa.
To 4.11.2021, klo 18.00
Vuotalo, Mosaiikkitori 2, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

To 4.11.2021, klo 18.00

Paikka

Vuotalo, Mosaiikkitori 2, Vuosaari, Helsinki
Vuotalo
Mosaiikkitori 2
Vuosaari
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Muut tiedot

+358 9 310 88802
Verkkosivu
Avautuu uudessa välilehdessä

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Vuotalon 20-vuotisjuhlaviikot aloittavassa konsertissa piano soi yhdessä viulun ja sellon kanssa.

Konsertissa kuullaan romantiikan ajan naissäveltäjien pianokamarimusiikkia mm. Louise Farrencilta ja Amy Beachilta.

Anna-Leena Haikola siirtyi Oulun konservatorion jälkeen opiskelemaan Sibelius-Akatemiaan. Siellä hän suoritti loppututkinnon vuonna 2003 Päivyt Mellerin johdolla erinomaisin arvosanoin.

Haikola opiskeli myös Yhdysvalloissa Northern Illinois yliopistossa Pierre Menardin ja Mathias Tacken johdolla. Opintojaan hän on täydentänyt useilla mestarikursseilla, opettajinaan mm. Hagai Shaham ja Pinchas Zukerman.

Vuodesta 1995 Haikola työskenteli vakituisesti Suomen Kansallisoopperan orkesterissa, kunnes vuonna 2003 hän siirtyi Helsingin kaupunginorkesterin viulistiksi.

Jussi Vähälä (s. 1979) on suomalainen sellisti. Hän aloitti sello-opintonsa Lahden konservatoriossa Jouko Paavolan johdolla.

Vähälä opiskeli Arto Noraksen johdolla Sibelius-Akatemiassa ja valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2012.

Vähälä soitti Helsingin Kaupunginorkesterin sellistinä vuodet 2006–2012, ja nykyään hän toimii Suomen Kansallisoopperan I soolosellistinä.

Maija Väisänen on monipuolinen pianisti, joka esiintyy solistina ja kamarimuusikkona, toimii Villa Salmenrannan kesäkonserttien toisena taiteellisena johtajana sekä koordinoi Vuotalon Flyygelikuu -sarjaa.

Väisänen valmistui Sibelius-Akatemiasta Liisa Pohjolan luokalta 2009, jonka jälkeen opinnot jatkuivat Lontoossa Guildhall School of Music and Dramassa.

Väisänen on palkittu useissa kansainvälisissä kilpailuissa, ja häntä on kuultu mm. Oulun Musiikkijuhlilla, Mäntän Musiikkijuhlilla, Uuden Musiikin Lokakuussa,

Villa de Medinaceli -festivaalilla Espanjassa sekä useiden suomalaisten orkesterien solistina. Viime vuosina Väisänen on perehtynyt mm. Francis Poulencin musiikkiin esittäen kaikki hänen pianokamariteoksensa Poulencin Pianokamarissa -konserttisarjassa Helsingissä.

Taiteellisen työnsä lisäksi Maija Väisänen toimii pianonsoiton opettajana Sibelius-Akatemiassa sekä pianonsoiton lehtorina Itä-Helsingin musiikkiopistossa.

Anna-Leena Haikola, viulu
Jussi Vähälä, sello
Maija Väisänen, piano

Kesto: 45 min, ei väliaikaa

Vuotalo 20 vuotta! – Flyygelikuu | Haikola – Vähälä – Väisänen
Mosaiikkitori 2, Vuosaari, Helsinki
Reittiohjeet (Google)
Avautuu uudessa välilehdessä
Reittiohjeet (HSL)
Avautuu uudessa välilehdessä