Eila Karhu - Villi taiga ja aro – Haagan taideseura ry

Esillä on maalauksiani Aasian villihevosista, Siperian tiikeristä, suomalaisesta peurasta ja mäyristä.
14.6 – 30.7.2021
Kanneltalo, Klaneettitie 5, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

14.6 – 30.7.2021

Paikka

Kanneltalo, Klaneettitie 5, Kaarela, Helsinki
Kanneltalo
Klaneettitie 5
Kaarela
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Muut tiedot

+358 9 310 32416
Verkkosivu
Avautuu uudessa välilehdessä

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Esillä on maalauksiani Aasian villihevosista, Siperian tiikeristä, suomalaisesta peurasta ja mäyristä.

Ainut jäljellä oleva villihevoslaji, Aasian eli Mongolian villihevonen, on kotoisin Aasian aroilta. Se kuoli sukupuuttoon liikametsästyksen vuoksi 1960-luvulla. Tarhoihin pyydystettyjen yksilöiden ansiosta laji kuitenkin säilyi. Sitä palautetaan parhaillaan luontoon.

Korkeasaaressa kävijät voivat tutustua tähän pieneen laumaan. Mm. Korkeasaaren eläintarha siirtää kasvattamiaan yksilöitä takaisin aroille. Nykyään noin 400 villihevosta elää Keski-Aasian aroilla.

Eila Karhu on liikkunut luonnonpuistoissa, eläintarhoissa ja eläinmuseoissa monessa maassa, ja hän haluaa maalauksillaan osoittaa, että komeat eläimet ovat arvokkaita ja kuuluvat luontoon.

Eila Karhu on maalannut eniten villieläimiä, muinaiseläimiä, kuten mammutteja, sekä Afrikan mustien townshipejä. Hän on maalannut myös Kalevalaa, maisemia ja kaupunkinäkymiä. Hänen värikästä tyyliään on kuvailtu sanoilla runollinen realismi, joskus myös symbolistiseksi tai impressionismista vaikutteita saaneeksi.

Haagan Taideseura ry on Helsingissä yli 50 vuotta toiminut ammatti- ja harrastajataiteilijoista koostuva kuvataideseura.