Unelma – Rêve – Nomads-festivaali

Tanssi- ja musiikkiteos käsittelee länsiafrikkalaista kulttuuria perinteen ja nykyajan välissä, kulttuurista vaihtoa sekä oman tarinan kertomisen tärkeyttä.
Su 31.10.2021, klo 15.00
Stoa, Turunlinnantie 1, Helsinki

Päivä ja aika

Su 31.10.2021, klo 15.00

Paikka

Stoa, Turunlinnantie 1, Vartiokylä, Helsinki
Stoa
Turunlinnantie 1
Vartiokylä
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Muut tiedot

+358 9 310 88405
Verkkosivu
Avautuu uudessa välilehdessä

Järjestäjän tiedot

Hinta

-

Kuvaus

Tanssi- ja musiikkiteos käsittelee länsiafrikkalaista kulttuuria perinteen ja nykyajan välissä, kulttuurista vaihtoa sekä oman tarinan kertomisen tärkeyttä.

Unelma – Rêve -teoksessa esiintyy yhdeksän länsiafrikkalaistaustaista taiteilijaa, sekä muusikoita että tanssijoita. He ovat kotoisin Burkina Fasosta, Senegalista ja Guineasta ja ovat asettuneet Suomeen asumaan.

Esiintyjät tuovat oman kotimaansa perinteisen tanssin ja musiikin näyttämölle. Kolmen länsiafrikkalaisen maan perinteisen taiteen kautta eri maiden liikekielet yhdistyvät nykytanssin liikkeeseen.

Nykytanssi toimii teoksessa eräänlaisena universaalina kielenä, siltana paikallisten erojen yli. Jokaisella kolmesta maasta on erilaiset musiikkiperinteet ja erilaiset perinteiset rytmit. Unelma – Rêve -teoksessa muusikot soittavat maiden perinteisiä instrumentteja.

Länsi-Afrikan maiden traditionaalisen musiikin ja rytmin kautta on mahdollisuus ymmärtää maiden historiaa, tarinoita ja filosofiaa.

Teos pohtii, miten voimme muokata oman perinteisen kulttuurimme nykyaikaan ja uuteen maahan ja kulttuuriin sopivaksi. Sopeutuminen vaatii joustavuutta ja avoimuutta. Miten voimme sopeutua uuteen kulttuuriin ja maahan hylkäämättä alkuperäämme?

Teoksen keskiössä on kulttuurinen vaihto – teos tuo esiin alkuperäistä länsiafrikkalaista taidetta ja samalla näyttää miten länsiafrikkalainen kulttuuri ottaa vaikutteita pohjoismaisesta ja länsimaisesta yhteiskunnasta ja miten sen ilmaisu muuttuu kulttuurisen vaihdon johdosta.

Teos on katsojalle kuin matka kolmeen Länsi-Afrikan maahan.

Työryhmä

Koreografi, ohjaaja: Sibiry Konate

Esiintyjät: Mamadou Ndoye (muusikko, Suomi),
David Dioubaté (tanssija, Ruotsi), Alkhaly Camara
(tanssija, Tanska), Absa Mbaye (tanssija, Suomi) + 5 esiintyjää (tanssijoita ja muusikoita)
Valosuunnittelija: Anttoni Halonen
Tuottaja: Inari Pesonen
Tuotanto: Sibiry Konate, Kulttuuriyhdistämo Interkult

Teoksen työryhmässä on 9 esiintyjää, sekä muusikoita että tanssijoita, jotka tulevat kolmesta Länsi- Afrikan maasta: Burkina Fasosta, Senegalista ja Guineasta.

Kesto: 2 t, sis. väliajan