Ajan tuli – Desiree Baltzar & Jani Leinonen

Runoilija Desiree Baltzarin ja kuvantekijä Jani Leinosen yhteisnäyttely etsii keinoja päästä lähemmäksi toisiamme eristäytyneisyyden jälkeen.
4 – 29.9.2021
Caisa, Kaikukatu 4, Helsinki, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

4 – 29.9.2021

Paikka

Caisa, Kaikukatu 4, Helsinki, Kallio, Helsinki
Caisa
Kaikukatu 4, Helsinki
Kallio
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Muut tiedot

+358 9 310 37500
Verkkosivu
Avautuu uudessa välilehdessä

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Runoilija Desiree Baltzarin ja kuvantekijä Jani Leinosen yhteisnäyttely etsii keinoja päästä lähemmäksi toisiamme eristäytyneisyyden jälkeen.

Näyttelyn kuvailutulkkaus: la 18.9.2021 klo 15:00- 16:00

Näyttelyn viittomakielen tulkkaus: la 11.9.2021 klo 10:00- 11:00

Desiree Baltzar on runoilija, joka maalaa sanoillaan mielikuvituksellisia ja puhuttelevia kuvia lukijan mieleen. Jani Leinonen on kuvantekijä, jonka teoksissa sanoilla ja lauseilla on keskeinen rooli. Jo vuosia nämä kaksi ovat olleet toistensa taiteen faneja ja keskustelleet ideoistaan.

Pandemia-ajan eristyneisyys ja yksinäisyys synnytti ajatuksen tehdä Baltzarin runoista ja Leinosen kuvista saumattomasti yhteen punoutuvia teoksia, jotka tutkivat keinoja päästä taas lähemmäksi toisiamme eristäytyneisyyden sijaan. Kuinka pääsemme pandemian jälkeen yhteiskuntaan mukaan? Kuinka pääsemme lähemmäs toisiamme? Ja kun pandemia on ohi, kuinka pitkään muistamme arvostaa elämän pieniä ja arkisia asioita, tärkeitä läheisyyden muotoja?

Teoksillaan Baltzar ja Leinonen haluavat tämän ajan kynnyksellä tutkia keinoja, joilla ihmiset pääsevät lähemmäksi toinen toisiaan, sillä kaipuu sosiaaliseen kanssakäymiseen on kova. Kuinka arvomme ja asenteemme muuttuvat, ja arvostammeko sitä mikä on ollut aikaisemmin itsestään selvää?

Kahden hyvin erilaisen taiteilijan vuorovaikutus, runouden ja kuvataiteen dialogi, tähtää luomaan uusia merkityksiä tästä ajasta.

Kieli: suomi

Näyttely on avoinna Caisan aukioloaikoina.