Ensilumi & ohjaaja tapaaminen (S) – Yläkoulukino

Yläkoulukinossa esitetään kuusi Jussi-ehdokkuutta vuonna 2020 kahminut draama Ensilumi. Elokuvan jälkeen tavataan ohjaaja Hamy Ramezan.
Ma 15.11.2021, klo 09.15
Vuotalo, Mosaiikkitori 2, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

Ma 15.11.2021, klo 09.15

Paikka

Vuotalo, Mosaiikkitori 2, Vuosaari, Helsinki
Vuotalo
Mosaiikkitori 2
Vuosaari
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Muut tiedot

+358 9 310 88802
Verkkosivu
Avautuu uudessa välilehdessä

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Yläkoulukinossa esitetään kuusi Jussi-ehdokkuutta vuonna 2020 kahminut draama Ensilumi. Elokuvan jälkeen tavataan ohjaaja Hamy Ramezan.

Mehdipourin perhe on asunut jo muutaman vuoden vastaanottokeskuksessa suomalaisessa pikkukaupungissa. He uskovat tulevaisuuteen Suomessa. Perhe saa tiedon, että heidän turvapaikkahakemuksensa on hylätty. He tekevät viimeisen mahdollisen valituksen päätöksestä ja jatkavat jokapäiväistä elämäänsä, vaikka tulevaisuus on epävarma. Perheen poika Ramin aloittaa ensimmäisen vuotensa yläkoulussa ja jokainen hetki on hänelle entistäkin kallisarvoisempi. Nuoruuden ja aikuisuuden kynnyksellä elävä Ramin opettelee löytämään oman äänensä ja paikkansa maailmassa parhaan ystävänsä Jigin kanssa. Samalla Raminin elämäniloa huokuvat isä ja äiti yrittävät rakentaa perheelleen onnellista ja turvallista elämää.

Ensilumi kahmi kuusi Jussi 2020 ehdokkuutta (paras elokuva, ohjaus, miespääosa, käsikirjoitus, kuvaus ja äänisuunnittelu). Elokuvan yhdessä pääroolissa nähdään Bahman-isänä Cannesin ja Berliinin elokuvajuhlilla parhaana näyttelijänä palkittu iranilainen tähti Shahab Hosseini, joka näytellyt pääroolia kahdessa Oscar-palkinnon voittaneessa elokuvassa (Nader ja Simin: ero ja Menneisyys). Muissa pääosia esittävät Shabnam Ghorbani Mahtab-äitinä ja Aran-Sina Keshvari on Ramin.

Näytöksen jälkeen ohjaajatapaaminen, paikalla ohjaaja Hamy Ramezan, kesto noin 30 min.

Kesto: 1 t 22 min + ohjaajatapaaminen, n. 30 min
Ikäraja: S, sallittu kaikenikäisille
Kieli: suomi, farsi ja englanti
Tekstitys: suomi ja ruotsi

Elokuvaan liittyy Koulukinon oppimateriaali, jonka voi ladata sivuilta: https://www.koulukino.fi/ensilumi

Huom! Ryhmille pakolliset ennakkoilmoittautumiset 18.8.2021 klo 10 alkaen osoitteessa:
http://www.vuotalo.fi/fi/taidekasvatus

Lisätietoja: anna.soininen@hel.fi