Ulla-Maija Alanen: Veden taju – Helsinki Biennial Inspired

Veden taju on matka, joka virtaa näyttelypaikasta toiseen veden tavoin – kuin suiston laskujoet yhtyäkseen matkallaan mereen.
12.6 – 28.8.2021
Annantalo, Annankatu 30, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

12.6 – 28.8.2021

Paikka

Annantalo, Annankatu 30, Kampinmalmi, Helsinki
Annantalo
Annankatu 30
Kampinmalmi
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Kohderyhmät

Lapset (ikäryhmät)

Muut tiedot

+358 9 310 37185
Verkkosivu
Avautuu uudessa välilehdessä

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Veden taju on matka, joka virtaa näyttelypaikasta toiseen veden tavoin – kuin suiston laskujoet yhtyäkseen matkallaan mereen.

Taiteilija Ulla-Maija Alasen työskentelyssä taide ja luonnontiede kulkevat käsi kädessä ja taide toimii ikkunana ympäristökysymyksiin. Alasen työtä ohjaa huoli maapallon veden tilasta.

Veden taju -hankkeen kokonaisuuteen liittyvät taide ja tiede, lasten tulkinnat ja ammattitaiteilijoiden työ. Ne kuuluvat yhteen sisällöllisesti, sillä kaikissa tutkitaan vedenalaista elämää eri näkökulmista. Syntyneet tarinat tehdään näkyviksi yleisölle gallerianäyttelyssä ja pihan audiovisuaalisessa Majakka-installaatiossa. Ulla-Maija Alasen taide käy vuoropuhelua lasten tekemän taiteen kanssa.

”Olen yli kymmenen vuoden aikana johdonmukaisesti sekä syventänyt että laajentanut pitkäjänteistä työtäni veden ja vesikasvien maailmassa. Tarkasteltuani veden maailmaa maisemallisesta mittakaavasta makrovalokuvaukseen olen sukeltanut aiheeseen syvemmälle ja alkanut kuvata mikroskoopeilla” kertoo Alanen.

Galleria muuntuu metsäjärveksi, jossa Ulla-Maija Alasen vedenalaiskasvit ympäröivät tilan keskelle ripustettuja, lasten tekemiä mielikuvituksellisia planktonveistoksia. Tilassa soi säveltäjä-muusikko Maija Ruuskasen näyttelylle säveltämä monikanavainen äänimaisema.

Näyttelykokonaisuudessa mukana ovat myös Annantalon iltaryhmät Auringonpilkut, Sutinat, Taikasiveltimet, Palikka sekä Väriviikarit.

Äänimaisema: Maija Ruuskanen
Yhteistyössä: SYKE Merikeskus

Näyttely on osa Helsinki Biennial Inspired -kokonaisuutta. Helsinki Biennaali on kahden vuoden välein toistuva kansainvälinen kuvataidetapahtuma, joka tuo korkeatasoisen nykytaiteen merelliseen Helsinkiin. Ensimmäinen biennaali järjestetään ainutlaatuisessa merellisessä ympäristössä, Vallisaaressa 12.6.–26.9.2021.

Avoinna Annantalon aukioloaikoina:

1.6.–4.7. ma–pe klo 9–17, la–su suljettu (poikkeus la 12.6., jolloin auki klo 10–16)

5.7.–31.7. ma–pe klo 10–16

1.8.–19.12. ma–pe 8–20, la 10–16