Climate Confessional – Ilmastotunnustusmajakka – Eetu Enqvist | Nino Hynninen | Henri Kotkanen

Climate Confessional on interaktiivinen installaatio, joka toimii käyttäjänsä instrumenttina ilmastokriisin käsittelyssä.
4.6 – 5.9.2021
Kanneltalo, Klaneettitie 5, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

4.6 – 5.9.2021

Paikka

Kanneltalo, Klaneettitie 5, Kaarela, Helsinki
Kanneltalo
Klaneettitie 5
Kaarela
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Muut tiedot

+358 9 310 32416
Verkkosivu
Avautuu uudessa välilehdessä

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Climate Confessional on interaktiivinen installaatio, joka toimii käyttäjänsä instrumenttina ilmastokriisin käsittelyssä.

Teoksen tilallinen osa on teräsrakenteinen torni, joka kohoaa muinaisen rituaalipaikan omaisena maamerkkinä ja kutsuu sisäänsä tekemään tunnustuksen.

Teoksen laitteisto tunnistaa käyttäjänsä äänen ja muuttaa sen tekstin muotoon anonyymiksi tunnustukseksi. Äänityspaneelin sisällä oleva ohjainyksikkö lähettää tekstin verkkosivulle sekä teoksen läheisyyteen sijoitetulle projisointipinnalle, jossa annettu tunnustus on kaikkien nähtävillä.

Installaation suunnittelijoina ovat Eetu Enqvist ja Nino Hynninen Paja&Bureau -muotoilustudiosta. Teos on toteutettu yhteistyössä Henri Kotkasen kanssa Brains On Art -taide- ja tiedekollektiivista. Ensimmäisen kerran installaatio on rakennettu vuonna 2019. Climate Confessional tutkii ilmastokriisiä yksilön subjektiivisesta näkökulmasta. Se antaa kävijälle mahdollisuuden tunnustaa oman vaikutuksensa ilmastoon jokapäiväisessä arjessa: oman tunnustuksen henkilökohtaisesti ääneen kertominen ja sen jakaminen synnyttää ajatuksia.

”Päämäärämme oli rakentaa installaatiosta tilakokemus yhdistettynä interaktiiviseen tekniikkaan sekä henkilökohtaiseen ilmaisuun. Halusimme luoda työkalun, jonka avulla voi ilmaista itseään ilmastonmuutokseen liittyvissä painostavissa kysymyksissä.”

Climate Confessional on sellaisenaan tilallinen kokemus. Sen sisällä kävijä tuntee olevansa suljettu, toisaalta myös suojautunut ympäristöltä. Kartiomaisen tornin rakenne on alempana avoin, supistuu kävijän korkeudella ja avautuu korkealla käyttäjän ulottumattomissa. Valo siivilöityy rakenteiden väleistä ja yhdistyy omaleimaiseen akustiikkaan, jonka teos luo sisälleen. Tornin tarkoitus on tulla huomatuksi ja kerätä ihmiset ympärilleen sitä käyttämään.

”Installaation materiaaleiksi valitsimme rehelliset rakennusmateriaalit, jotka kestävät aikaa sellaisenaan ja kuluvat kauniisti. Aidot materiaalit, kestävyys ja kierrätettävyys ovat selviä valintoja myös tulevaisuuden rakentamisessa.”

Tornin rakenteellisena materiaalina on perinteinen lattarauta, joka yhdistyy puiseen perustaan. Ohjainyksikkö on teräsrunkoinen ja siinä on kuparista valmistettu kansi.

- Me kuuntelemme.

--

Climate Confessional – Ilmastotunnustusmajakka on osa Helsinki Biennial Inspired -kokonaisuutta. Se on saanut inspiraationsa biennaalin Sama meri -nimestä ja sen sisällöistä. Helsinki Biennaali on kahden vuoden välein toistuva kansainvälinen kuvataidetapahtuma, joka tuo korkeatasoisen nykytaiteen merelliseen Helsinkiin.

Ensimmäinen biennaali järjestetään ainutlaatuisessa merellisessä ympäristössä, Vallisaaressa 12.6.–26.9.2021.

Climate Confessional – Ilmastotunnustusmajakka – Eetu Enqvist | Nino Hynninen | Henri Kotkanen
Klaneettitie 5, Kaarela, Helsinki
Reittiohjeet (Google)
Avautuu uudessa välilehdessä
Reittiohjeet (HSL)
Avautuu uudessa välilehdessä