Savoy JAZZFest: Juhani Aaltonen – Strings – KONSERTTI SIIRTYY -> ti 28.9.2021

La 29.5.2021, klo 03.00
Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46-48, Helsinki
47 € / 67 €

Päivä ja aika

La 29.5.2021, klo 03.00

Paikka

Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46-48, Ullanlinna, Helsinki
Savoy-teatteri
Kasarmikatu 46-48
Ullanlinna
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Muut tiedot

+358 9 310 36563
Verkkosivu
Avautuu uudessa välilehdessä

Järjestäjän tiedot

Hinta

47 € / 67 €

Kuvaus

La 29.5.2021 Savoy JAZZFest: Juhani Aaltonen - Strings -konsertti siirtyy pidettäväksi tiistaina 28.9.2021 klo 19.

Jo hankitut liput kelpaavat sellaisenaan myös tulevaan konserttiin. Mikäli ajankohta ei syystä tai toisesta käy, jo maksetut liput voi palauttaa maanantaihin 31.5.2021 mennessä, ja rahat saa tällöin takaisin lukuun ottamatta Lippupisteen palvelumaksua.
Jo ostetut liput voi myös vaihtaa Savoy-teatterin lahjakorttiin. Lahjakortti on voimassa kaksi (2) vuotta myöntöhetkestä, ja sillä voi ostaa lippuja Savoy-teatterin tapahtumiin Savoy-teatterin lipunmyynnistä ja Lippupisteen täyden palvelun lippukaupoista. Lahjakortti toimitetaan postitse asiakkaan ilmoittamaan osoitteeseen.

OHJE LIPPUJEN VAIHTAMISEKSI LAHJAKORTTIIN:

Ilmoita lipun viivakoodinumero, rivi- ja paikkanumero sekä osoite johon lahjakortti postitetaan osoitteeseen raisa.ailio@hel.fi

OHJE LIPPUJEN PALAUTUKSIIN:

Lippurahojen palautukset hoidetaan verkkolinkin kautta:
https://web.lippu.fi/palautus/

Liput voi myös palauttaa postitse.
Asiakkaat saavat lipun hinnan takaisin palauttamalla lipun yhteystietoineen ja tilinumeroineen postitse Lippupisteelle osoitteeseen:

Lippupiste Oy / ”Tapahtuman nimi” palautus
Kalevantie 2 (B-talo)
33100 Tampere

Ostetuista lipuista hyvitetään lipunhinta (ei palvelu- tai toimitusmaksuja).

Huomioithan, että palautuksissa on tällä hetkellä ruuhkaa, joten niiden käsittelyssä saattaa mennä hetki. Kiitämme ymmärryksestäsi.

*******

Saksofonisti Juhani ”Junnu” Aaltosen ja säveltäjä-tuottaja Otto Donnerin Strings-levyn julkaisusta tulee täyteen 45 vuotta. Savoy JAZZFestissa juhlistetaan suomalaisen jazzin kulmakiviin kuuluvan levyn historiaa esittämällä se kokonaisuudessaan Vantaan Viihdeorkesteri Ensemblen kanssa.

Juhani Aaltosta (s. 1935) pidetään yhtenä suomalaisen jazzmusiikin merkittävimmistä tenorisaksofonisteista ja huilisteista. Monipuolinen Aaltonen on ollut muun muassa mukana perustamassa UMO Helsinki Jazz Orchestraa, soittanut Tasavallan Presidentin riveissä sekä tehnyt laajoja kiertueita omien jazzkokoonpanojensa kanssa niin koti- kuin ulkomailla. Intensiivisestä soittotyylistään tunnettu Aaltonen on saanut myös säveltaiteen valtionpalkinnon 2009.

Strings-albumi valittiin Yleisradiossa vuoden levyksi 1976. Levyllä musiikkialan moniottelija Otto Donner (1939-2013) on sovittanut uusiksi klassikkosävellyksiään, kuten Niin vähän on aikaa. Yhdistettynä Junnu Aaltosen jazzilmaisuun syntyi poikkeuksellinen albumi, joka on säilyttänyt asemansa kotimaisen jazzin parhaimpien levyjen joukossa.

Savoy JAZZFestin taiteellinen johtaja Jukka Eskola kuvailee Strings-albumia:
”Strings-albumi on erinomainen ajankuva 70-luvusta, ajasta, jolloin jazz flirttaili pop- ja viihdemusiikin kanssa tinkimättä kuitenkaan korkeatasoisesta soitosta. Levyllä jouset sekoittuvat saumattomasti osaksi kudelmaa, jonka vain legendaariset Otto Donner ja Junnu Aaltonen kanssasoittajineen pystyvät luomaan.”

Savoy JAZZFestin konsertissa lavalle nousevat Junnu Aaltosen lisäksi pianisti Seppo Kantonen, basisti Ulf Krokfors ja rumpali Mika Kallio. Jousiosuuksista vastaa Vantaan viihdeorkesterin huippuammattilaisista koottu 10-jousisoittajan Vantaan Viihdeorkesteri Ensemble.

Konserttia tukee Suomen Kulttuurirahasto.

Kesto n. 1 t, ei väliaikaa

***

Savoy JAZZFest

Keväällä 2021 kolmatta kertaa järjestettävän festivaalin pääteema on ”With Strings”, eli jousilla vahvistetut jazz- ja rytmimusiikin kokoonpanot.

Savoy JAZZFest: Juhani Aaltonen – Strings – KONSERTTI SIIRTYY -> ti 28.9.2021
Kasarmikatu 46-48, Ullanlinna, Helsinki
Reittiohjeet (Google)
Avautuu uudessa välilehdessä
Reittiohjeet (HSL)
Avautuu uudessa välilehdessä