Riitta Paakki Quartet – Jazz'n'Jam

Riitta Paakki Quartet on kotimaisen jazzin huipuista koostuva nelikko, jonka toinen pitkäsoitto Piste ilmestyi viime marraskuussa.
Ti 24.8.2021, klo 19.00
Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki
12/7€

Päivä ja aika

Ti 24.8.2021, klo 19.00

Paikka

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Malmi, Helsinki
Malmitalo
Ala-Malmin tori 1
Malmi
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Muut tiedot

+358 9 310 80831
Verkkosivu
Avautuu uudessa välilehdessä

Järjestäjän tiedot

Hinta

12/7€

Kuvaus

Riitta Paakki Quartet on kotimaisen jazzin huipuista koostuva nelikko, jonka toinen pitkäsoitto Piste ilmestyi viime marraskuussa.

Yhtye esittää levyn sävellyksiä, jotka pianisti Riitta Paakki sävelsi pääasiassa viime talvena Pariisissa. Ne huokuvat kypsää näkemystä ja valoisaa asennetta.

Verevää dynamiikkaa nelikon soundiin tuo saksofonisti Manuel Dunkel, ja kompin täydentävät tyylikäs basistimestari Antti Lötjönen sekä rumpali Joonas Riippa, jonka herkkyys ja improvisaatiokyky pääsevät kvartetissa oikeuksiinsa. Yhtye julkaisi ensimmäisen albuminsa Live at Koko Jazz Club elokuussa 2018, ja levy on saanut hyviä arvioita ja kansainvälistä huomiota aina Japania myöten.

– Bändi on tosi hyvä. Minulla on kanssani juuri oikeat muusikot soittamassa sävellyksiäni. Jokainen heistä antaa merkittävän persoonallisen panoksensa musiikkiin, Riitta Paakki kertoo.

Paakin uusissa sävellyksissä voi kuulla pohjoisen syvällistä herkkyyttä, joka sulautuu saumattomasti jazzin alkulähteiltä kumpuavaan vastustamattomaan svengiin. Melankolia ja hyväntuulisuus vuorottelevat levyllä kiehtovassa tasapainossa. Kvartetin yhteissoitossa hehkuu musiikin ilo, joka välittyy myös kuulijoiden sydämiin.

– En kovin mielelläni kerro kappaleiden synnystä tai taustasta liikaa. Haluan, että jokainen saa kuulla ne omalla tavallaan ja luoda omat mielikuvansa. Toisaalta sävellysteni taustalla ei olekaan mitään sen kummempaa sanomaa. Ne ovat vain musiikkia, Paakki toteaa.

Riitta Paakki: piano, Manuel Dunkel: saksofonit, Antti Lötjönen: kontrabasso ja Joonas Riippa: rummut