PERUTTU TAI SIIRTYY | Henrik Sandås Quintet – Caisa Classequal

Tapahtuma peruuntuu tai siirtyy koronatilanteesta johtuen, tarkempi tieto ilmoitetaan myöhemmin.
Pe 14.5.2021, klo 19.00
Caisa, Kaikukatu 4, Helsinki, Helsinki
15/10€

Päivä ja aika

Pe 14.5.2021, klo 19.00

Paikka

Caisa, Kaikukatu 4, Helsinki, Kallio, Helsinki
Caisa
Kaikukatu 4, Helsinki
Kallio
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Muut tiedot

+358 9 310 37500
Verkkosivu
Avautuu uudessa välilehdessä

Järjestäjän tiedot

Hinta

15/10€

Kuvaus

Tapahtuma peruuntuu tai siirtyy koronatilanteesta johtuen, tarkempi tieto ilmoitetaan myöhemmin.

Sielukasta tulkintaa, virtuositeettia, improvisaatiota ja armotonta svengiä yhdistelevä kokoonpano tarjoilee hurmaavan kattauksen uutta tangoa Astor Piazzollan jalanjäljissä.

Caisa Classequal on tasa-arvoisen taiteen konserttisarja, joka antaa taiteilijoiden määritellä itse itsensä. Taidetta ei aseteta alisteiseen tai ehdolliseen asemaan, jossa taiteilija joutuisi määrittelemään ja hyväksyttämään itsensä patriarkaalisen kuvan kautta.

Henrik Sandås Quintet on helsinkiläinen viiden vahvan ja persoonallisen muusikon muodostama moderni tangokvintetti. Yhtyeen ohjelmisto ulottuu Piazzollan musiikista mm. Kari Ikosen, Outi Tarkiaisen, Igor Stravinskin ja Kalevi Ahon sävellyksiin. HSQ tekee myös taiteellista yhteistyötä eri solistien ja säveltäjien kanssa, pyrkimyksenä luoda uusia, monipuolisia konserttikokonaisuuksia ja päivittää genreä 2000-luvulle.

”Minulla on unelma: että musiikkiani kuultaisi vielä vuonna 2020. Ja vuonna 3000 myös. Toisinaan olen siitä vakuuttunut, koska musiikkini on erilaista. Vuonna 1955 yksi tango kuoli ja toinen syntyi, ja yhtyeeni Octeto Buenos Aires lukee toisen syntymätodistuksessa.” Astor Piazzolla (1921–1992)

Esiintyjät:

Linda Suolahti, viulu
Eero Ignatius, kontrabasso
Henrik Sandås, bandoneon
Matleena Nyman, piano
Otto Porkkala, sähkökitara

Kaikki yhtyeen soittajat ovat Suomen kysytyimpiä ammattilaisia niin klassisen kuin kevyemmän musiikin projekteissa.

Henrik Sandås on monipuolinen muusikko, jonka ohjelmistoon mahtuu argentiinalaisen tangon ja tango nuevon ohella barokin ja romantiikan ajan transkriptioita, uutta aikamme taidemusiikkia sekä jazzia ja improvisaatiota. Hänen puhutteleva soittotyylinsä ja tunteelliset tulkinnat ovat herättäneet ihastusta ympäri Eurooppaa, Venäjää ja Etelä-Amerikkaa. Hän on yksi Suomen kysytyimmistä tango nuevo -spesialisteista ja omistaa nykyisin enemmän ja enemmän aikaansa myös musiikin sovittamiselle ja orkestroinnille eri kokoonpanoille. Viime vuosina hän on esiintynyt laajalti eri kaupunginorkestereiden solistina “Tango del Ángel” -orkesteriprojektin puitteissa.

Linda Suolahti on vahva, persoonallinen taiteilija ja monipuolisesti taitava viulisti ja muusikko. Alati liikkeellä oleva aktiivinen luovuus sekä herkästi, etsivästi hereillä oleminen taiteilijana ovat hänelle tärkeitä lähtökohtia kaikkeen tekemiseen. Maamme musiikkielämä tarvitsee Linda Suolahden kaltaisia värikkäitä, temperamenttisia ja aikaansaavia nuoria taiteilijoita. Linda nauttii parhaillaan Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahaston taiteilija-apurahaa, ja vuonna 2021 Taiteen edistämiskeskuksen 1-vuotista taiteilija-apurahaa.

Eero Ignatius toimii Helsingin kaupunginorkesterissa basistina, mutta kokee tärkeäksi päästä musisoimaan mahdollisimman kirjavan musiikkitarjonnan parissa myös orkesterin ulkopuolella.

Matleena Nyman on pianomusiikin tohtoriopiskelija Sibelius-Akatemiassa. Hänet tunnetaan myös useiden orkestereiden solistina Suomessa. Otto Porkkala on nuori helsinkiläinen kitaramestari, joka opiskelee parhaillaan Pop & Jazz Konservatoriossa.

Kesto: 2 t ilman väliaikaa
Ikäsuositus: 15 v ylöspäin
Kielet: suomi ja englanti

PERUTTU TAI SIIRTYY | Henrik Sandås Quintet – Caisa Classequal
Kaikukatu 4, Helsinki, Kallio, Helsinki
Reittiohjeet (Google)
Avautuu uudessa välilehdessä
Reittiohjeet (HSL)
Avautuu uudessa välilehdessä