PERUTTU TAI SIIRTYY | Galina – nainen ja vasara | Honkakoski | Suolahti | Karakorpi – Caisa Classequal

Tapahtuma peruuntuu tai siirtyy koronatilanteesta johtuen, tarkempi tieto ilmoitetaan myöhemmin.
To 15.4.2021, klo 19.00
Caisa, Kaikukatu 4, Helsinki, Helsinki
15/10€

Päivä ja aika

To 15.4.2021, klo 19.00

Paikka

Caisa, Kaikukatu 4, Helsinki, Kallio, Helsinki
Caisa
Kaikukatu 4, Helsinki
Kallio
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Muut tiedot

+358 9 310 37500
Verkkosivu
Avautuu uudessa välilehdessä

Järjestäjän tiedot

Hinta

15/10€

Kuvaus

Tapahtuma peruuntuu tai siirtyy koronatilanteesta johtuen, tarkempi tieto ilmoitetaan myöhemmin.

Venäläisen Galina Ustvolskajan viululle ja pianolle säveltämä musiikki saa seuraakseen Reetta Honkakosken koreografian.

Caisa Classequal on tasa-arvoisen taiteen konserttisarja, joka antaa taiteilijoiden määritellä itse itsensä. Taidetta ei aseteta alisteiseen tai ehdolliseen asemaan, jossa taiteilija joutuisi määrittelemään ja hyväksyttämään itsensä patriarkaalisen kuvan kautta.

Venäläisen säveltäjä Galina Ustvolskajan 1950- ja 1960-luvuilla säveltämää repertuaaria viululle ja pianolle on esitetty harvoin. Tälle pietarilaiselle vahvalle naiselle ominaista on ilmeikäs, omaperäinen ja samalla karu sävellyskieli. “Musiikkini on koko elämäni”, sanoi Galina. Intensiivisyys todella vangitsee kuulijan näissä teoksissa, jotka kuullaan Suomessa ensi kertaa. Viimeisen silauksen kokonaisuuteen tuo Suomen ainoan Corporeal Mime -mimiikan ammattilaisen Reetta Honkakosken koreografia.

Konsertin kesto on n. 75 minuuttia ilman väliaikaa.

Esiintyjät:

Reetta Honkakoski,

ohjaaja-miimikko

N.N., puvustaja

Duo Nero

(Linda Suolahti, viulu

Tiina Karakorpi, piano)

-- OHJELMA --

Galina Ustvolskaja (1919–2006):

Sonaatti viululle ja pianolle (1952)

Duo pianolle ja viululle (1964)

--

Reetta Honkakoski on helsinkiläinen fyysiseen teatteriin profiloitunut näyttämötaiteilija ja Reetta Honkakoski Companyn taiteellinen johtaja. “Olen erikoistunut Corporeal Mime -miimiin, jota opiskelin seitsemän vuoden ajan Lontoossa, Theatre de L’Ange Fou’n huippukoulussa ja companyssa. Taiteenlajiani voidaan pitää yhtenä eurooppalaisen fyysisen teatterin suunnannäyttäjistä.

Corporeal Mime on runollinen ja taidokas fyysisen teatterin suuntaus, ja fyysisen teatterin näyttelijäntyön tekniikka. Sen keskiössä on pyrkimys ilmaista kehollisesti koko ihmisyyden rikas kirjo, konkreettisesta ruumiillisesta työstä aina abstrakteihin unelmiin ja ajatuksiin asti.

Minulle Corporeal Mime on ilmaisukieli, jonka avulla kirjoitan näkyväksi sisäistä maailmaani. Taidemuotoni kautta tavoitan ihmisyyden kokemuksesta jotain sellaista mitä muilla keinoin en saa välitettyä. Jotain olennaista, syvällistä, jaettua. Esityksen valmistaminen on minulle kehollinen matka metaforiin, alitajuntaan, muistoihin ja mielikuvitukseen. Teoksissani inhimilliset teemat yhdistyvät virtuoottiseen näyttämöilmaisuun. Esityksiäni on kutsuttu maagisiksi, koskettaviksi ja taitaviksi.” Honkakoski kirjoittaa.

http://www.reettahonkakoski.com

Helsinkiläinen vapaan kentän viulutaiteilija Linda Suolahti ja espoolainen pianomusiikin tohtori Tiina Karakorpi muodostavat yhdessä Duo Neron. Työparin yhteinen taival alkoi naistaiteilijoita koonneelta Tuusulanjärven Meidän Festivaalilta vuonna 2017, jonka jälkeen yhteisiä esiintymisiä on kertynyt ympäri Suomen monipuolisen repertuaarin merkeissä.

Karakorpi on kilpailuissa palkittu virtuoottinen ja voimakas muusikko, joka toimii Espoon musiikkiopistossa pianonsoiton lehtorina. Vuosina 2002–2012 hän toimi Nurmijärven Musiikkipäivien taiteellisena johtajana.

Monipuolisuudestaan tunnettu Suolahti on aina valmiina hyppäämään ennakkoluulottomasti niin kamarimuusikon, konserttimestarin, orkesterimuusikon, solistin, konserttivetäjän, juontajan kuin taiteellisen suunnittelijan rooliin. Hän on taidemusiikin tasa-arvon asiaa ajavan Kokonaisen festivaalin perustaja ja taiteellinen johtaja sekä Caisa Classequal -konserttisarjan taiteellinen suunnittelija.

http://www.lindasuolahti.com

PERUTTU TAI SIIRTYY | Galina – nainen ja vasara | Honkakoski | Suolahti | Karakorpi – Caisa Classequal
Kaikukatu 4, Helsinki, Kallio, Helsinki
Reittiohjeet (Google)
Avautuu uudessa välilehdessä
Reittiohjeet (HSL)
Avautuu uudessa välilehdessä