Koti Suomesta – Laura Oja & Satu Leisko

Koti Suomesta -valokuvanäyttely kertoo nuorista maahanmuuttajista.
28.5 – 4.7.2021
Stoa, Turunlinnantie 1, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

28.5 – 4.7.2021

Paikka

Stoa, Turunlinnantie 1, Vartiokylä, Helsinki
Stoa
Turunlinnantie 1
Vartiokylä
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Kohderyhmät

Nuoret

Muut tiedot

+358 9 310 88405
Verkkosivu
Avautuu uudessa välilehdessä

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Koti Suomesta -valokuvanäyttely kertoo nuorista maahanmuuttajista.

Laura Ojan valokuvat ovat osa Satu Leiskon selkokirjaa ”Koti Suomesta: Nuorten maahanmuuttajien tarinoita uudesta kodistaan” (Avain, 2020).

Koti Suomesta -teoksessa nuoret maahanmuuttajat kertovat tarinansa siitä, kuinka he tulivat Suomeen ja millainen heidän elämänsä alku täällä oli. Haastateltavat ovat kotoisin Somaliasta, Meksikosta, Syyriasta, Iranista, Nepalista, Ghanasta, Etiopiasta ja Englannista, ja he ovat iältään 18–28-vuotiaita. He tulivat Suomeen monista eri syistä, osa perheensä kanssa ja osa yksin. Suomessa vastassa olivat aivan uusi kieli, uuden maan tavat ja erilaiset ihmiset. Samalla Suomesta löytyi kaunista luontoa, lunta ja pakkasta, uusia kavereita, koulua ja töitä sekä monia mahdollisuuksia, joita kotimaassa ei ollut lainkaan.

Valokuvanäyttely sisältää kirjaan ja kuviin liittyviä pieniä tehtäviä. Tehtäviin pääsee käsiksi mobiililaitteilla QR-koodin kautta. Tehtävät soveltuvat erityisesti suomen kieltä opiskeleville näyttelyvieraille, mutta myös muille selkokielen tarvitsijoille.

Teos ja valokuvanäyttely ovat itsenäisiä jatko-osia Satu Leiskon aiemmin ilmestyneelle Tulin Suomeen -kirjalle ja Laura Ojan Tulin Suomeen -valokuvanäyttelylle. Tulin Suomeen -kirja sisältää aikuisten maahanmuuttajien haastatteluja. Kirjan ilmestyttyä tekijät saivat runsaasti lukijapalautetta, jossa toivottiin tarinoita ja ääntä myös nuorille maahanmuuttajille. Uusi teos ja valokuvanäyttely Koti Suomesta vastaavat tähän kysyntään.

Koti Suomesta -valokuvanäyttely on saanut tukea Journalistisen kulttuurin edistämissäätiö JOKESilta.

Huom. Koronatilanteen vuoksi näyttelyn ajankohtaa jouduttiin siirtämään eteenpäin aiemmin ilmoitetusta.