Rosita Luu, M – A la Malmi

Ala Malmin lokakuinen keskiviikko-ilta tarjoilee näennäisesti eteeristä ja herkkää, mutta tarkemmalla kuulemalla viekkaan nyrjähtänyttä musiikkia.
Ke 6.10.2021, klo 19.00
Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki
15/12€

Päivä ja aika

Ke 6.10.2021, klo 19.00

Paikka

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Malmi, Helsinki
Malmitalo
Ala-Malmin tori 1
Malmi
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Muut tiedot

+358 9 310 80831
Verkkosivu
Avautuu uudessa välilehdessä

Järjestäjän tiedot

Hinta

15/12€

Kuvaus

Ala Malmin lokakuinen keskiviikko-ilta tarjoilee näennäisesti eteeristä ja herkkää, mutta tarkemmalla kuulemalla viekkaan nyrjähtänyttä musiikkia.

Rosita Luu ja M yhtyeineen marssittavat kumpainenkin lavalle energiaa, joka jää kuulijan päähän pyörimään kuin itsestään.

M-artistinimen takaa löytyy laulaja-lauluntekijä Minja Koski. Syksyllä 2017 ilmestyneellä Tehtaantyttö-debyytillä Kosken tekemät kappaleet, omalaatuinen ja herkkä ääni, sekä tuottaja Miikka Ahlmanin persoonalliset äänimaisemat vakuuttivat niin kriitikot kuin kuulijatkin. Soundi arvioi levyn viidellä tähdellä ja MTV valitsi sen vuoden parhaaksi kotimaiseksi albumiksi. Näytän missä asun -kakkosalbumi taasen valittiin Emma-ehdokkaaksi kriitikoiden valinta -kategoriassa. Koski oli myös ehdolla Teosto-palkinnon saajaksi kyseisen albumin sävellyksistä ja sanoituksista.

Lokakuussa 2020 ilmestyneen Punainen ovi -albumin kappaleet ovat saaneet innoitusta unista ja ajassa matkustamisesta. Teemallisesti artisti on leikitellyt ajatuksella uudestisyntymisestä sekä pohtinut identiteettiä; sen rakentumista, rakentamista ja siitä luopumista. Tuotannollisina inspiraation lähteinä ovat toimineet venäläisen kaivoskaupungin disko, keskiaikaiset legendat sekä 60–70-luvun brittiläinen rockmusiikki.

M on lunastanut paikkansa kotimaisen pop-skenen kiinnostavimpien artistien joukosta. Kosken ja Ahlmanin lisäksi M:ssä vaikuttavat muusikot Simo Saukkola, Jussi-Pekka Parviainen ja Aleksi Kaufmann.

M
Minja Koski: Laulu, huilu
Aleksi Kaufmann: Koskettimet, taustalaulu
Jussi-Pekka Parviainen: Kitara, taustalaulu
Simo Saukkola: Basso
Miikka Ahlman: Rummut, koneet

Rosita Luu on laulaja-lauluntekijä Merita Berg hieman komeammalla nimellä sekä viisihenkinen yhtye. Berg tuli musiikkikentällä tunnetuksi Hullu Ruusu -yhtyeestään. Bändin ollessa tauolla syntyi Rosita Luu ja sen ympärille uusi uljas yhtye. Rosita Luun musiikki on nasevaa, puuterisen huuruista suomenkielistä poppia puukkohipoin eikä mikään ole mustavalkoista tai pyhää: kappaleissa keveät sekä raskaat, ehkä häpeällisiksikin mielletyt tunteet ja tapahtumat risteävät keskenään pörröisen pehmeäksi plyysityynyksi.

Helmi Levyt julkaisi 2018 Rosita Luun debyyttialbumin nimeltä SOS. Rosita Luun toinen albumi Samettisuu ilmestyi syyskuussa 2020 saaden messevän vastaanoton, mm. Helsingin Sanomissa levy arvioitiin neljän tähden kehuvalla arviolla.

Rosita Luu
Merita Berg aka Rosita Luu – voc
Karo Laukola – drums
Antti Vuorenmaa – keyb
Tuukka Tervo – bass, sampler
Jenni Kinnunen – guitar

--
A la Malmi on Malmitalon uusi klubisarja, joka esittelee kiinnostavinta, tuoreinta ja kovimmassa nosteessa olevaa kotimaista musiikkia akustisesti upeissa konserttisalipuitteissa. A la Malmi ei välitä genrerajoista vaan tarjoilee kuulijoiden eteen parhaat itsenäisen musiikin tekijät, joita maa päällään kantaa.

Tule Malmille pitämään homma aitona!

A-oikeuksin varustettu Ravintola Malmitalo palvelee ennen keikkoja ja mahdollisilla väliajoilla.