Helsinki Biennaali 2021

Helsinki Biennaali on kahden vuoden välein toistuva kansainvälinen kuvataidetapahtuma, joka tuo korkeatasoisen nykytaiteen merelliseen Helsinkiin.
12.6 – 26.9.2021
Vallisaari ja Kuninkaansaari, P 60° 8,161' ja I 25° 0,074', Vallisaari, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

12.6 – 26.9.2021

Paikka

Vallisaari ja Kuninkaansaari, P 60° 8,161' ja I 25° 0,074', Vallisaari, Ullanlinna, Helsinki
Vallisaari ja Kuninkaansaari, P 60° 8,161' ja I 25° 0,074'
Vallisaari
Ullanlinna
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Helsinki Biennaali on kahden vuoden välein toistuva kansainvälinen kuvataidetapahtuma, joka tuo korkeatasoisen nykytaiteen merelliseen Helsinkiin. Ensimmäinen biennaali järjestetään ainutlaatuisessa ympäristössä Vallisaaressa 12.6.–26.9.2021.

Helsinki Biennaali esittelee yhteensä 40 kansainvälistä taiteilijaa tai taiteilijaryhmää sekä Suomesta että maailmalta. Taiteilijat on kutsuttu luomaan Vallisaareen uusia paikkasidonnaisia ja väliaikaisia teoksia tai esittämään olemassa olevia teoksia, jotka asettuvat vuoropuheluun saaren kanssa. Taidetta voi löytää niin vanhan tykkitien varrelta kuin ruutikellareista ja tyhjilleen jääneistä asuinrakennuksistakin.

Helsinki Biennaalin kuratoinnista ja tuotannosta vastaa HAM Helsingin taidemuseo. Pääkuraattoreina toimivat HAMin näyttelypäällikkö Pirkko Siitari ja julkisen taiteen päällikkö Taru Tappola. Helsinki Biennaalia johtaa HAM Helsingin taidemuseon johtaja Maija Tanninen-Mattila.

Helsinki Biennaali korostaa toiminnassaan vastuullisuutta ja luonnon ekologisen kestävyyden säilyttämistä. Vallisaaren luonto on asettanut biennaalille tarkat raamit, joiden mukaan tapahtuma tullaan toteuttamaan. Jokainen teosidea ja -paikka on arvioitu yhteistyössä Metsähallituksen ja Museoviraston kanssa luonnosuojelun ja historiallisten rakennusten säilymisen näkökulmasta. Helsinki Biennaali noudattaa Ekokompassi-ympäristöjärjestelmää, joka ohjaa taidetapahtumaa suunnittelusta toteutukseen mahdollisimman ympäristöystävällisesti.

Helsinki Biennaali on yleisölle maksuton. Lautta Vallisaareen on maksullinen.

Kuva: Helsinki Biennaali