Ilo Ensemble: Lauluja taitekohdista

Lauluja taitekohdista -konsertissa Ilo Ensemble esittää uusia sävellyksiään.
Su 5.12.2021, klo 15.00 – 15.45
Kallion kirjasto, Viides linja 11, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

Su 5.12.2021, klo 15.00 – 15.45

Paikka

Kallion kirjasto, Viides linja 11, Kallio, Helsinki
Kallion kirjasto
Viides linja 11
Kallio
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Kielet

Suomi

Muut tiedot

kallion_kirjasto@hel.fi
+358 9 310 85053

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Salla Haavisto – laulu Lotta Hagfors – laulu Tiina Palmén – laulu Ulla Silvennoinen – laulu Mira Törmälä – laulu
Miltä tuntuu, kun lapsilla on kaksi kotia ja perhekuvilla kahdet eri kehykset? Pysyykö toinen vierellä silloinkin, kun mieli järkkyy? Lemminkö salaa? Onko aina pakko ryhdistäytyä? Entä haluaako kukaan oikeasti käyttää stringejä? 

Lauluja taitekohdista -konsertissa Ilo Ensemble esittää uusia sävellyksiään. Mukana on myös lauluja aiemmasta ohjelmistosta. Konsertissa yhtye avaa laulujen taustoja ja teemoja keskustellen ja yhdessä pohtien. Laulujen koskettavat tarinat kumpuavat yhteiskunnallisista ja omakohtaisista aiheista. Konsertin teemana on elämän taitekohdat kuten rakastuminen, ero, uusi alku ja pysähtymisen tarve. Joskus elämä tahtoo muuttaa meitä, vaikka emme itse olisi siihen valmiita. Toisinaan taas muutos on juuri sitä, mitä olemme kaivanneet. 

Moni konsertin kappaleista on saanut inspiraationsa 1800-luvun kansanlauluista ja erityisesti rekilauluista, joille ei mikään inhimillinen ollut vierasta. Samalla yhtye piirtää nykynaisen muotokuvaa ainutlaatuisella, vanhaa ja uutta yhdistävällä musiikillaan. 

Ilo Ensemble valloittaa lämpimällä soinnillaan ja välittömällä lavaesiintymisellään. Yhtye voitti 2017 Tampereen Sävelen kansainvälisen yhtyelaulukilpailun akustisen sarjan. Menestystä on tullut myös Århus Vocal Festivalin kansainvälisessä lauluyhtyekilpailussa Tanskassa kesällä 2019. Paljon kiitosta rohkeista ja puhuttelevista esiintymisistään saanut yhtye on konsertoinut laajalti eri puolilla Suomea. Ilon sydän sykkii kansanmusiikille, improvisaatiolle ja teatterimusiikille. Jokainen yhtyeen jäsen säveltää, sanoittaa ja sovittaa lauluja. Monipuolisesta osaamisesta syntyy musiikillinen kokonaisuus, jonka kekseliäs sointimaailma ja äänenkäyttötavat tempaavat kuulijan mukaansa

Kuva: Päivi Sava