Neo Norte 3.0

Taiteilijat, kuraattorit ja suunnittelijat kokoontuvat kolmannen kerran pohtimaan, kuka määrittää pohjoisen, ja ehdottamaan etelää uudeksi pohjoiseksi
1 – 23.10.2021
Galleria Myymälä2, Uudenmaankatu 23 F, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

1 – 23.10.2021

Paikka

Galleria Myymälä2, Uudenmaankatu 23 F, Punavuori, Helsinki
Galleria Myymälä2
Uudenmaankatu 23 F
Punavuori
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Taiteilijat, kuraattorit ja suunnittelijat kokoontuvat kolmannen kerran pohtimaan, kuka määrittää pohjoisen, ja ehdottamaan etelää uudeksi pohjoiseksi. Neo Norte 3.0 (”uusi pohjoinen”) on nykytaiteen näyttely ja sarja julkisia tapahtumia. Ne pohjautuvat tekeillä olevaan tutkimukseen, joka on saanut inspiraatiota Joaquín Torres Garcían teoksesta Escuela del Sur (”Etelän koulu”), jossa maailmankartta esitetään ylösalaisin. Kuraattori Tere Chad on kutsunut niin latinalaisamerikkalaisia kuin latinalaisamerikkalaisesta kulttuurista kiinnostuneita tekijöitä ja taiteilijoita haastamaan geopolitiikkaa.  

Neo Norte 1.0 pidettiin Chilen Santiagossa Fundación Cultural de Providencia -kulttuurikeskuksessa vuonna 2018. Vuonna 2019 Lontoossa pidetty Neo Norte 2.0 koostui Exposed Arts Projects -päänäyttelystä ja pienemmästä näyttelystä Lontoon taideyliopistossa. Kolmannessa versiossaan näyttely kerää yhteen lähes 30 taiteilijaa, kuraattoria ja muotoilijaa mukaan lukien tapahtumiin ja kuratointiin osallistuvat henkilöt. Suurin osa yhteisöstä toimii Lontoossa tai Helsingissä, mutta ryhmään kuuluu myös tekijöitä, jotka asuvat tällä hetkellä Latinalaisessa Amerikassa.  

Taiteilijat:
César Baracca, Fabiola Hidalgo, Fabu Pires, Fátima González, Giuseppe Mario Urso, Hildá Länsman, Iria Suárez, José Carlos García Oliva, Lorenzo Belenguer, Olav Lorentzen, Pato Bosich, Patricia Claro, Paula Turmina, Rosamaría Bolom, Susana Uvidia, Tere Chad ja Viv Magia


Neo Norte 3.0 - näyttely  

1.–23.10.2021 

Myymälä2-galleria, Uudenmaankatu 23 F 

Ke-la 12-18, su 12-17 

Vapaa pääsy Näyttelyyn liittyy myös julkisia tapahtumia kuten työpajoja, paneelikeskusteluja, ohjattuja kierroksia, kirjaesittelyjä jne.
Katso tarkemmin näyttelyn kotisivuilta, tai Instagramista tililtä @terechad. 

Kuva: Tere Chad