Tapahtuma peruttu: Anne Frank & Eva Braun

Anne Frank & Eva Braun - kahden monologioopperan yhteisilta
Su 5.9.2021, klo 16.00
Aleksanterin teatteri, Bulevardi 27, Helsinki
38/45,50€

Päivä ja aika

Su 5.9.2021, klo 16.00
Loading...

Paikka

Aleksanterin teatteri, Bulevardi 27, Kampinmalmi, Helsinki
Aleksanterin teatteri
Bulevardi 27
Kampinmalmi
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Kielet

Englanti, Suomi

Järjestäjän tiedot

Hinta

38/45,50€

Kuvaus

Anne Frank & Eva Braun - kahden monologioopperan yhteisilta

"Eva Braunin esittämätön nauha" on Pasi Lyytikäisen säveltämä kantaesitys Maritza Núñezin librettoon. Monologiooppera on surrealistinen ja absurdi kuvaus siitä, kun vanheneva Eva Braun käy läpi omaa elämäänsä, valintojaan ja tunteitaan. Mikä sai nuoren Eva Braunin rakastumaan Adolf Hitleriin? Katuuko Eva Braun elämänsä aikana tehtyjä valintojaan ja unohdettuja haaveitaan? Teoksen esittää sopraano Reetta Ristimäki.

"Anne Frank" on Grigori Fridin vuonna 1968 säveltämä monologiooppera, johon säveltäjä itse on kirjoittanut alkuperäisen libreton Anne Frankin päiväkirjan ja kirjeiden pohjalta. Teos esittelee koskettavasti aikuistumisen kynnyksellä olevan teinitytön ajatusmaailmaa, hänen unelmiaan ja tulevaisuuden toiveitaan. Samaan aikaan tietoisuuteen hiipii kauhistuttava ajatus siitä, että elämä saattaa olla jo ohi, ennen kuin se ehti alkaakaan. Teoksen esittää sopraano Anni Niemelä.

Molemmat oopperat kuvaavat traagisena ja kohtalokkaana ajanjaksona eläneiden Anne Frankin ja Eva Braunin inhimillisiä tunteita ja ajatuksia vastakkaisista näkökulmista. Missä määrin ihminen voi vaikuttaa kohtaloonsa vai onko elämä lopulta vain sattumien summa?

Aleksanterin teatteri
5.-7.3.2021 (peruttu) ja 2.-5.9.2021

Liput 38/45,50€ Ticketmasterista
Esitetään saksaksi, tekstitys suomeksi ja englanniksi.

Kuva: Helsingin kaupunki, aineistopankki (c) Tuukka Jaromaa