Iittala - Kaleidoscope

Iittala - Kaleidoscope, luonnosta kulttuuriin
26.3 – 19.9.2021
Designmuseo, Korkeavuorenkatu 23, Helsinki
https://www.designmuseum.fi/

Päivä ja aika

26.3 – 19.9.2021

Paikka

Designmuseo, Korkeavuorenkatu 23, Ullanlinna, Helsinki
Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23
Ullanlinna
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Muut tiedot

info@designmuseum.fi
+358 9 622 0540
Verkkosivu
Avautuu uudessa välilehdessä

Järjestäjän tiedot

Hinta

https://www.designmuseum.fi/

Kuvaus

Iittala - Kaleidoscope, luonnosta kulttuuriin

Designmuseo on kutsunut arkkitehti Florencia Colombon ja teollisen muotoilija Ville Kokkosen kuratoimaan ja suunnittelemaan näyttelyn Iittalan 140-vuotisesta historiasta. Suunnittelijat ovat käyttäneet materiaalina Designmuseon kattavaa Iittala-kokoelmaa, joka koostuu yli kymmenestä tuhannesta Iittalan esineestä sekä laajasta arkisto- ja kuvamateriaalista. Näyttelymateriaalia täydentävät lainat yksityisistä ja julkista kokoelmista.

Iittala on tuttu kaikille suomalaisille ja se on kansainvälisesti arvostettu tuotemerkki. Sen historia on kuitenkin monisyinen tarina, joka heijastelee muotoilukehityksen lisäksi Suomen historiaa ja maan rakentumista moderniksi hyvinvointivaltioksi. Samaan aikaan Iittala on ollut tärkeä osa kansainvälisen muotoilun kehitystä.

Tuotemerkki vaalii ja edustaa pohjoismaista elämäntyyliä: edistyksellisyyttä, kestävyyttä ja funktionaalista estetiikkaa. Mikä alkoi lasitehtaasta vuonna 1881, ilmenee tänä päivänä kokoelmana ajattomia esineitä, jotka löytyvät monen suomalaisen kodista.

Designmuseo
26.3.-19.9.2021, (suljettu 26.3.-3.5.2021)

Kuva: Designmuseo / Iittala