Leffakerho: Minari

Leffakerhon seuraavana elokuvana amerikkalaisen, korealaistaustaisen Lee Isaac Chungin draamaelokuvan Minari.
La 4.12.2021, klo 16.00 – 18.00
Malminkartanon kirjasto, Puustellintie 6, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

La 4.12.2021, klo 16.00 – 18.00

Paikka

Malminkartanon kirjasto, Puustellintie 6, Kaarela, Helsinki
Malminkartanon kirjasto
Puustellintie 6
Kaarela
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Kielet

Suomi

Muut tiedot

malminkartanon_kirjasto@hel.fi
+358 9 310 85041

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Leffakerhon seuraavana elokuvana esitämme amerikkalaisen, korealaistaustaisen Lee Isaac Chungin draamaelokuvan Minari. Pienimuotoinen, herkissä tunnelmissa liikkuva elokuva korealaissyntyisestä perheestä amerikkalaisen unelman jäljillä. Pituus 1h 55min, K12.

Jakelijan kuvaus:

Minari on herkkä kuvaus juurtumisesta. Elokuva kertoo korealaissyntyisestä perheestä, joka muuttaa Arkansasin maaseudulle etsimään omaa amerikkalaista unelmaansa. Perheen elämä mullistuu, kun ovela, pahasuinen mutta rakastava isoäiti saapuu entisestä kotimaasta asumaan heidän luokseen. Uusi elämä karulla seudulla on täynnä vastoinkäymisiä, mutta Minari näyttää, millaista voimaa ja sikeyttä perheessä voi olla, sekä sen, mitä koti todella tarkoittaa.

Oscar-voittaja (paras naissivuosa) ja kuuden Oscarin ehdokas (paras elokuva, ohjaus, miespääosa, naissivuosa, alkuperäinen käsikirjoitus, musiikki) ja Golden Globe -palkittu (paras ei-englanninkielinen elokuva).

Muutama arvostelu:

Filmihullu 4/2021
"Lajityypilleen uskollinen Chung istuttaa siemeniä isoille dramaattisille näytöksille, mutta kerronta pysyy ozumaisen pidättyväisenä." (…) "Elokuva on niin hillittyä pienten eleiden mutta suurten tunteiden taidetta, että sen päätymistä Yhdysvaltojen elokuva-akatemian huomion kohteeksi voi vain ihmetellä. Todennäköisesti osin Parasiten (2019) menestyksen vanavedessä kaupalliseen levitykseen ajalehtinut viisas Minari muistuttaa elämän perusasioiden tärkeydestä."

Episodi (4/5 tähteä): https://www.episodi.fi/elokuvat/minari/
"Koskettava ja kaunis elokuva amerikkalaisesta unelmasta ja sen saavuttamisen vaikeudesta jää kytemään mieleen vielä pitkään lopputekstien jälkeenkin."

HS (4/5 tähteä): https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000007961629.html
"Kuuden Oscarin ehdokas Minari on lämmin korealainen perhetarina Arkansasin pelloilta."

Elokuvantaikaa (4/5 tähteä): https://elokuvantaikaa.blogspot.com/2021/05/arvostelu-minari-2020.html
"Lee Isaac Chungin ohjaus ja käsikirjoitus ovat taidokkaat, Chungin ammentaessa oman elämänsä kokemuksista, tehden Minarista hyvin henkilökohtaiselta tuntuvan elokuvan, jota ei voi muuta kuin suositella erittäin lämpimästi."

Kulttuuritoimitus (4,5/5 tähteä): https://kulttuuritoimitus.fi/kritiikit/kritiikit-elokuva/minari-on-sydamella-tehty-elokuva-korealaisesta-maahanmuuttajaperheesta/
"Minari on sydämellä tehty elokuva korealaisesta maahanmuuttajaperheestä"

Elokuvan traileri:
https://www.youtube.com/watch?v=YF9PuMrfdQw