Historian unohtamat orkesterimusiikit – Ingeborg von Bronsart

Taiteiden tutkimuksen apulaisprofessori Susanna Välimäki kertoo suomalaistaustaisen Ingeborg von Bronsartin työstä säveltäjänä 1800- ja 1900-luvun taitteessa.
Ti 7.12.2021, klo 18.00 – 19.00
Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

Ti 7.12.2021, klo 18.00 – 19.00

Paikka

Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4, Vironniemi, Helsinki
Keskustakirjasto Oodi
Töölönlahdenkatu 4
Vironniemi
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Kielet

Suomi

Muut tiedot

oodi@hel.fi
+358 9 310 85000

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Taiteiden tutkimuksen apulaisprofessori Susanna Välimäki puhuu suomalaistaustaisen Ingeborg von Bronsartin työstä säveltäjänä ja elämästä taidemusiikin ammattilaisena 1800- ja 1900-luvun taitteessa.

Taiteen ja musiikin kenttä arvioi jatkuvasti perintöään uudelleen. Keiden historiat ja äänet kuuluvat konserteissa, minkälaista musiikkia soitetaan ja mitä se kertoo? Minkälaisia tarinoita musiikilla välitetään ja mitä on jäänyt kuulematta?

Helsingin kaupunginorkesterin HUOM – Historian unohtamat orkesterimusiikit -hanke luotaa piiloon jääneitä sävellyksiä ja niiden tekijöitä. Hankkeen suunnittelussa ovat olleet mukana tutkimusyhdistys Suoni ry:n, Helsingin yliopiston ja Taideyliopiston tutkimusprojektit Musiikintutkijat yhteiskunnassa ja Sävelten tyttäret.

Apulaisprofessori Susanna Välimäki on musiikintutkija, tietokirjailija ja kriitikko. Tällä hetkellä hän kirjoittaa yhdessä musiikinhistorioitsija Nuppu Koiviston kanssa kirjaa suomalaisista 1800-luvulla syntyneistä säveltäjänaisista sekä työstää elämäkertaa suomalaisesta säveltäjä-viulistista Agnes Tschetschulinista (1859–1942). Välimäki on Helsingin yliopiston taiteiden tutkimuksen apulaisprofessori ja musiikkitieteen tieteenalavastaava. Välimäki tunnetaan myös Yleisradion musiikkiaiheisista radio- ja televisio-ohjelmista (esim. Syötävät sävelet).

Ingeborg von Bronsartin oopperan Jery und Bätely alkusoitto kuullaan suomalaisen musiikin päivän juhlakonserteissa 8. & 9.12. Musiikkitalolla.

Tilaisuus on kaikille avoin, tervetuloa!

Historian unohtamat orkesterimusiikit – Ingeborg von Bronsart
Töölönlahdenkatu 4, Vironniemi, Helsinki
Reittiohjeet (Google)
Avautuu uudessa välilehdessä
Reittiohjeet (HSL)
Avautuu uudessa välilehdessä