Tiedekioskilla puhutaan ruoasta

Lue lisää Tiedekioskin mielenkiintoisesta ohjelmasta!
21 – 22.1.2022
Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

21 – 22.1.2022

Paikka

Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4, Vironniemi, Helsinki
Keskustakirjasto Oodi
Töölönlahdenkatu 4
Vironniemi
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Kielet

Suomi

Muut tiedot

oodi@hel.fi
+358 9 310 85000

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Uusi tiedetapahtuma Tiedekioski järjestetään ensimmäistä kertaa 21.–22.1.2022 Helsingin keskustakirjasto Oodissa. Tapahtuman ohjelma vastaa erilaisiin kysymyksiin ruoasta.

Oodin ensimmäisen kerroksen aulaan rakentuva Tiedekioski on tutkijoiden ja kansalaisten kohtaamispaikka, jossa voi piipahtaa lyhyellä tiedeluennolla tai jäädä juttelemaan eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Ruokaan eri tavoin perehtyneet tutkijat ja tietokirjailijat päivystävät kioskilla ja vastaavat myös yleisön esittämiin kysymyksiin. Mitä sinä haluaisit tietää ruoasta?

Lue lisää ja katso tarkka ohjelma aulan tietoiskuista täältä.

Tietoiskujen ja keskustelujen lisäksi ruokateemaa lähestytään kokkaamalla. Oodin toisen kerroksen pienryhmäkeittiössä maistellaan tapahtuman aikana palkokasviruokia ja kuullaan papujen ympäristövaikutuksista.

Lue lisää ja katso tarkka ohjelma pienryhmäkeittiön ohjelmasta täältä.

Tiedekioski on Tieteen päivien kaupunkitapahtuma. Sen konseptista ja ohjelmasta vastaavat Tieteellisten seurain valtuuskunta, Koneen Säätiö, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Suomen ympäristökeskus, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Nuorisotutkimusseura. Palkokasviohjelmasta Oodin pienryhmäkeittiössä vastaavat Helsingin yliopiston elintarvike- ja ravitsemustieteiden ja maataloustieteiden osastojen palkokasvihankkeet (Leg4Life ja LeguComf), joista ensin mainitussa mukana ovat myös THL ja Luonnonvarakeskus.