Käpylän kirjailijavierailut 2021

Käpylän kirjailijavierailut jatkuvat lähes normaaliin tapaan. Huomioithan mahdolliset koronarajoitukset. (Turvavälit, maskit yms. Lisätietoa henkilökunnalta.) Käpylän kirjastoyhdistys ja kirjasto järjestävät yhteistyössä kirjailijavierasiltoja joka toinen tiistai kello 18–19.30. Osoite on Väinölänkatu 5, tervetuloa!
25.10 – 31.12.2021
Käpylän kirjasto, Väinölänkatu 5, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

25.10 – 31.12.2021

Paikka

Käpylän kirjasto, Väinölänkatu 5, Vanhakaupunki, Helsinki
Käpylän kirjasto
Väinölänkatu 5
Vanhakaupunki
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Kielet

Suomi

Muut tiedot

kapylan_kirjasto@hel.fi
+358 9 310 85061

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Käpylän kirjailijavierailut jatkuvat lähes normaaliin tapaan.

Huomioithan mahdolliset koronarajoitukset. (Turvavälit, maskit yms. Lisätietoa henkilökunnalta.)

Käpylän kirjastoyhdistys ja kirjasto järjestävät yhteistyössä kirjailijavierasiltoja joka toinen tiistai kello 18–19.30. Osoite on Väinölänkatu 5, tervetuloa!

26.10. Ata Hautamäki: Paluu Käpylään ja muita dekkareita

Kirjailija Hautamäki paljastaa, mikä kaikki on totta Käpylä-trilogiassa, joista viimeisin käsittelee syyllisyydentuntoa ja anteeksiantoa, lapsuuden vaikutusta nuoreen ja kesäistä rakkautta. Tämän Paluu Käpylän -kirjan voi tilaisuudessa ostaa tarjoushintaan. Tintti Karppinen haastattelee.

2.11. Anna Soudakova: Mitä männyt näkevät

Viidestä sukupolvesta kertova romaani punoo yhteen Stalinin vainot, uzbekistanilaisen lapsuuden ja turkulaisen maahanmuuttaja-arjen. Vuonna 1936 Juri juhlii Leningradissa viidettä syntymäpäiväänsä tietämättä, että kesän lopussa hänen maailmansa hajoaa: vanhemmat vangitaan eikä heitä enää ole. Yhteistyössä Käpylän Druzhban kanssa. Ulla Valkeila haastattelee.

16.11. Helena Sinervo: Tytön huone

Monitunnelmainen yhdenpäivänromaani, joka pureutuu sukupolvien ja aikakausien eroihin ja samankaltaisuuksiin. Sofia on lähdössä Kanadaan opiskelemaan. Kun hyvästien aika lähestyy, hänen soitonopettaja-äitinsä Saara käy mielessään läpi kuluneet vuodet ja sen, miltä maailma näyttää, kun tytön huone jää tyhjäksi. Satu Koskimies haastattelee.

30.11. Aleksi Peura: Uskon ritarit

Raadollisia sotaretkiä, barbaarien kolonialismia ja suuria seikkailuja kaukomailla.

Tuhannen vuoden takaiset tapahtumat ulottuvat tähän päivään, ja pakottava tarve ajaa kirjailijan matkalle ristiretkien alkupisteeseen Pyhälle maalle. Analogia tämän päivän Lähi-idän kriisikeskuksiin on vahva. Keskustelukumppanina kosmologi Syksy Räsänen.

14.12. Riina Katajavuori: Kypros

Kiehtovasti pulppuileva taiteilijaromaani kurkistaa kansainvälisen runofestivaalin kulisseihin ja kirjailijan työn ytimeen. Kypros kertoo kohtaamisista, luovuuden lähteistä, merkitysten etsimisestä ja kielen aavalla valtamerellä purjehtimisesta.

Glögitarjoilu.

Aloitamme aina kello 18.

Tulethan terveenä, rokotettuna ja maskin kera. Näin huolehdimme paitsi itsestämme myös toisistamme.

Tervetuloa!

.