Kirjailijavieraana Matti Vilkki

Kirjailija Matti Vilkki keskustelee palkitusta, lähiöiden rosoisessa arjessa liikkuvasta novellikokoelmastaan Suojattu elämä.
Ke 1.12.2021, klo 18.00 – 19.00
Malminkartanon kirjasto, Puustellintie 6, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

Ke 1.12.2021, klo 18.00 – 19.00

Paikka

Malminkartanon kirjasto, Puustellintie 6, Kaarela, Helsinki
Malminkartanon kirjasto
Puustellintie 6
Kaarela
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Kielet

Suomi

Muut tiedot

malminkartanon_kirjasto@hel.fi
+358 9 310 85041

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Kirjailija Matti Vilkki keskustelee Malminkartanon kirjastossa keskiviikkona 1.12. klo 18 palkitusta, lähiöiden rosoisessa arjessa liikkuvasta novellikokoelmastaan Suojattu elämä (Aarni 2019).

Suojatun elämän novellit ovat kuin lyhytelokuvia. Niiden käänteet paljastavat rosoisesta herkkää ja näyttävät julmuutta siellä, missä sitä ei saisi ilmetä. Kertomukset pakottavat lukijan kohtaamaan arkipäivän mielettömyyden ja hiljaisen väkivallan. Ne kertovat elämästä, joka ei ole suojattua ja asettuvat hienovaraisin viivoin suojattomien puolelle.

”Ford Granada kiisi maantietä tasaisesti eteenpäin kohti Sipoota, jossa äidin sukulaisia asui. Isä avasi sivuikkunan ja lepuutti kyynärpäätään ilmavirrassa. Äiti hyräili auton kasettimankan mukana Katri-Helenan Oo Paloma Blancaa. Yritin keskittyä sarjakuvalehteen. Mustanaamion eli Vaeltavan aaveen oikea nimi oli Chris Walker ja pygmien lihava päällikkö oli nimeltään Guran.

Nämä ovat asioita, jotka muistaa läpi elämänsä.”

Suojattu elämä Helmet-kirjastoissa.

Kuva: SAM