Hilla Härkönen

Hilla Härkösen esikoisnäyttely Tämä keho on pyhin kotini 4.-31.10 Suomenlinnan kirjastossa.
4 – 31.10.2021
Suomenlinnan kirjasto, Suomenlinna C 31, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

4 – 31.10.2021

Paikka

Suomenlinnan kirjasto, Suomenlinna C 31, Ullanlinna, Helsinki
Suomenlinnan kirjasto
Suomenlinna C 31
Ullanlinna
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Kielet

Suomi

Muut tiedot

suomenlinnan_kirjasto@hel.fi
+358 9 310 85019

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Lämpimästi tervetuloa katsomaan esikoisnäyttelyni Tämä keho on pyhin kotini 4.-31.10 Suomenlinnan kirjastossa.

Näyttely koostuu akvarelli- ja öljyvärimaalauksista. Kuvaan teoksissani unohdettua ja vaiennettua kehon sisäistä ääntä. Yhteyttämme elämään. Sitä, mikä on meissä on elossa ja sykkii elämää.

Teoskokonaisuus pyrkii kuvamaan syklistä luontoa. Kääntymään sisäänpäin ja avautumaan ulospäin. Hengityksen liikkeen lailla. Kuvaamaan jälkiä, tuhoa ja vuotoa. Kaaoksen luonnetta, elämän pyörrettä. Kahden jännitteen voimasta uuden alkua, kasvua ja syntymää. Sitä voimaa, joka kehossa herää syntymän äärellä; voimaa, joka on yhtäaikaa haurasta ja herkkää.

Tutkin maalauksissani sitä, joka luo, kantaa, vuotaa, kasvattaa, synnyttää. Laajenee ja supistuu. Sitä kohtaa, mikä meissä on kaikista pimein ja syvin. Sitä, mistä uusi elämä syntyy. Kuuntelen, millainen sen ääni on. Annan keholle tilaa kokea ja tuntea. Siirtyä alas syvyyteen, sanojen ulottumattomiin, keholliseen tietoon ja luottamukseen. Tuntemaan, kuinka elämä meissä kantaa kotia.

Taiteilija Hilla Härkönen, synt.1995, asuu ja työskentelee Helsingissä. Härkönen opiskelee nykytaidetta Taidekoulu Maassa Suomenlinnassa.