Heijastuksia - Tarja-Riitta Blaubergin öljyvärimaalauksia

Tarja-Riitta Blauberg: Kurki
2 – 30.10.2021
Pukinmäen kirjasto, Kenttäkuja 12, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

2 – 30.10.2021

Paikka

Pukinmäen kirjasto, Kenttäkuja 12, Pukinmäki, Helsinki
Pukinmäen kirjasto
Kenttäkuja 12
Pukinmäki
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Kielet

Suomi

Muut tiedot

pukinmaen_kirjasto@hel.fi
+358 9 310 85072

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Lokakuun näyttelymme on nimeltään Heijastuksia.

Tarja-Riitta Blaubergin luontoaiheiset öljyvärimaalaukset

Pukinmäen kirjastossa 2.10. - 30.10. 2021.

Taiteilija on itse tavattavissa kirjastossa lauantaina 2.10. klo 14-16 (avajaiset) ja lauantaina 9.10. klo 12-14.

"Maalaukseni ovat heijastuksia kokemuksista, tunnetiloista ja kohtaamisista

luonnossa sekä myös heijastuksia ihmisen toimien

vaikutuksista ympäristöön."

"Liikun mielelläni luonnossa, ja ammennan siitä itselleni voimaa ja usein siirränkin kankaalle siellä kokemiani tunnelmia ja hetkiä. Näyttelyn maalaukset jakautuvat kahteen osaan: toinen kuvaa luontoa ja maisemia sekä toinen ihmisen toimien aiheuttamia vaikutuksia.

Maalauksissa on muun muassa tunnelmia pieniltä metsäjärviltä Hämeestä, lapsuuteni maisemista. Pienet metsälammet, kurkisuot ja lummejärvet ovat tärkeä osa sielunmaisemaani. Kurjilla on lisäksi erityinen paikka sydämessäni; ne ovat taianomaisia, upeita ja uljaita eläimiä, jotka ovat aina aika ajoin ilmestyneet tauluihini aivan ensimmäisistä öljyvärimaalauksistani alkaen.

Kannan myös huolta maapallomme tulevaisuudesta. Halu tehdä jotain ympäristön hyväksi on vaikuttanut myös ammatinvalintaani. Huoli ympäristön tilasta ja ihmisen toimien heijastuksista näkyvät myös näyttelyni töissä: pohjoisnavan jääkarhujen ahdinkona jäätiköiden sulaessa ilmaston lämmetessä sekä koalakarhun kohtalona joutua liekkien keskelle suurissa metsäpaloissa. Ahdistavista aiheista huolimatta olen halunnut maalata taulut levollisiksi ja siten jättää niihin toivon kipinän ja muutoksen mahdollisuuden. Uskon siihen, että kykenemme muuttamaan kehityksen suuntaa.

Piirtäminen ja maalaus ovat aina olleet tärkeä osa elämääni. Ensimmäiset öljyvärini hankin alle parikymppisenä ja niiden lumo onkin säilynyt tähän päivään asti. Oppia maalaamiseen olen saanut lukuisilta kursseilta mm. kansalais- ja työväenopistoissa sekä kesäisiltä ulkoilmamaalauksen leireiltä. Maalausharrastuksestani on jatkossa tulossa yhä tärkeämpi osa elämääni, sillä aloitin tänä syksynä kuvataiteilijan opinnot taidekoulu Alfassa."

Toivon, että viihdyt näyttelyssä!

Tarja-Riitta Blauberg