Kirjailijavieraana Jaana Virronen

Hän kertoo kirjastaan Borssia ja šarlotkaa: maukasta ruokaa venäläiseen tapaan (Atena). Päivi Kärnä Suomi-Venäjä-Seurasta haastattelee. Koillisen Venäjä-seuran kirjailijailta. Tervetuloa!
Ma 1.11.2021, klo 18.00 – 19.30
Malmin kirjasto, Ala-Malmin tori 1, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

Ma 1.11.2021, klo 18.00 – 19.30

Paikka

Malmin kirjasto, Ala-Malmin tori 1, Malmi, Helsinki
Malmin kirjasto
Ala-Malmin tori 1
Malmi
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Kielet

Suomi

Muut tiedot

malmin_kirjasto@hel.fi
+358 9 310 85070

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Monitoimitila ma 1.11. klo 18:00

Lahdesta kotoisin olevan Jaana Virrosen lapsuudenkodin kotikieli ja kulttuuri oli venäläinen. Hän kertoo Malmin kirjastossa kirjastaan Borssia ja šarlotkaa: maukasta ruokaa venäläiseen tapaan (Atena), johon hän on kerännyt perheensä reseptejä.

Haastattelijana Päivi Kärnä Suomi-Venäjä-seurasta.

Tervetuloa!

Järj. Koillisen Venäjä-seura

Malmin kirjasto

"Venäläinen perinneruoka on kehittynyt satojen vuosien kuluessa niin tavallisen kansan kuin palatsienkin keittiöissä. Se on saanut vaikutteita naapurimaista, kuten Turkista tulleet saslikit ja etelästä saapuneet täytetyt lihapyörykät. Myös Ranska, Alankomaat ja ortodoksinen kirkko ovat vaikuttaneet venäläiseen keittiöön. Venäläinen ruokakulttuuri on upean monipuolinen ja herkullinen.

Paras miniä oli aikoinaan se, joka osasi paistaa ohuita blinejä kääntämättä niitä pannulla kertaakaan! Jaana Virrosen keittokirjassa venäläinen kotiruoka herää eloon äidiltä perittyjen reseptien ja perheen ruokatarinoiden myötä.

Venäläiseen keittiöön kuuluvat hirssi ja tattari, puurot, blinit, kasvis-, sieni-, marja- ja kalaruoat. Myös Neuvostoliiton-ajan resepteille löytyy kirjasta paikkansa.

Kun ulkomuistista kokkaavan äidin reseptivihko alkoi haalistua, Jaana Virronen halusi pelastaa ohjeet arvokkaaksi kirjaksi, jonka tummasävyiset, kauniit kuvat kertovat rakkaudella laitetusta ruoasta. Klassisen upeasti toteutettu Borssia ja šarlotkaa tarjoaa lukijalle paikan suomalais-venäläisen perheen ruokapöydästä." (Atena)

Kirjailijan kuva: Riikka Kantikoski/Atena