Häpeä!-lukupiiri käynnistyy Oodissa

Uudessa Häpeä!-lukupiirissä otamme joukolla lempeän niskaotteen harmittamaan jääneistä suur- ja pienteoksista.
To 11.11.2021, klo 17.00 – 18.00
Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

To 11.11.2021, klo 17.00 – 18.00

Paikka

Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4, Vironniemi, Helsinki
Keskustakirjasto Oodi
Töölönlahdenkatu 4
Vironniemi
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Kielet

Suomi

Muut tiedot

oodi@hel.fi
+358 9 310 85000

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Onko sivistyksessäsi aukkoja ja se hävettää? Niin meilläkin ja niin meitäkin! Uudessa Häpeä!-lukupiirissä otamme joukolla lempeän niskaotteen harmittamaan jääneistä suur- ja pienteoksista.

Lukuhäpeä on ikuinen seuralainen meille, jotka luemme iloksi ja opiksi, mutta jotka emme ole paavoväyrysiä. Aika ja elämä eivät vain riitä jokaisen tiiliskiviklassikon tai edes kaikkien vetävien viihderomskujen ja piskuisten runovihkosten nauttimiseen.

Ensimmäisellä tapaamiskerralla puhumme Dostojevskista, mutta tarkoitus ei ole lukea koko Iso D:n tuotantoa kannesta kanteen. Toki senkin saa tehdä jos paavottaa! Riittää että luet tai edes selailet jonkin Dostojevskin teoksen ja muodostat siitä mielipiteen, jonka haluat jakaa muiden kanssa.

Tapaamisissa pohdimme porukalla sitä, mitkä kirjat ja kirjailijat aiheuttavat meissä häpeää ja miksi. Mihin kirjallisuuden lajeihin ja ilmiöihin meitä hotsittaisi tutustua, vaikka kirjat kenties menevätkin mukavuusalueen ulkopuolelle?

Jatkossa voit lähestyä yhdessä valitsemaamme kirjaa, kirjailijaa tai genreä haluamallasi tavalla. Jos aika ei riitä kokonaisen opuksen lukemiseen, voit tarttua sarjakuva- tai leffasovitukseen, kirjan Koiramäki-versioon tai Wikipedia-artikkeliin (emme suosittele, mutta menköön nyt). Tähän lukupiiriin osallistuminen ei ole kynnyskysymys! Oodissa uskomme kirjallisuuden porttiteoriaan: kun kerran pääset lukemisen makuun, niin kohta Kirjataivas jo aukeaa.

Häpeä!-lukupiiri käynnistyy Oodin 3. kerroksen Saarikoski-matolla torstaina 7.10.2021 klo 17. Seuraavat tapaamiskerrat ovat 11.11. ja 2.12.