Tasa-arvolukupiiri Kallion kirjastossa

Tasa-arvolukupiirissä 5.10.2021 keskustellaan sukupuolen moninaisuudesta.
Ti 5.10.2021, klo 18.00 – 19.30
Kallion kirjasto, Viides linja 11, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

Ti 5.10.2021, klo 18.00 – 19.30

Paikka

Kallion kirjasto, Viides linja 11, Kallio, Helsinki
Kallion kirjasto
Viides linja 11
Kallio
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Kielet

Suomi

Muut tiedot

kallion_kirjasto@hel.fi
+358 9 310 85053

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Tervetuloa Kallion kirjaston tasa-arvolukupiiriin!

Lukupiirissä käsitellään Jenni Holman, Veera Järvenpään ja Kaisu Tervosen teosta Näkymätön sukupuoli – ei-binäärisiä ihmisiä (2018). Tasa-arvolukupiiri on osa Planin kampanjaa, joka kannustaa ihmisiä oppimaan yhdessä lisää tasa-arvosta sekä pohtimaan konkreettisia keinoja tasa-arvoisemman tulevaisuuden rakentamiseen. Näkymätön sukupuoli –kirja tukee tasa-arvon pohtimista erityisesti sukupuolen moninaisuuden ja muunsukupuolisuuden näkökulmasta. Lisää Planiin tasa-arvolukupiireistä täällä: Tasa-arvolukupiirit 2021 - Plan

Tapaamisessa huolehditaan turvaväleistä ja noudatetaan Planin turvallisemman tilan periaatteita. Lukupiiriin voi osallistua monella tavalla, esimerkiksi kuuntelemalla, jakamalla kokemuksia, kertomalla ajatuksia tai esittämällä kysymyksiä.

Osa Näkymätön sukupuoli –kirjan teksteistä sisältää teemoja, jotka voivat tuntua raskailta tai ahdistavalta (mm. syrjintä ja kiusaaminen). Lukupiiriin voi hyvin osallistua, vaikka ei olisi lukenut kirjaa kokonaan. Kirja sisältää tekstimuotoisten henkilötarinoiden lisäksi sarjakuvia ja valokuvia, jotka avaavat tärkeitä näkökulmia ei-binäärisyyteen ja sukupuolen moninaisuuteen.

Tasa-arvolukupiiri kokoontuu tiistaina 5.10. klo 18–19.30 Kallion kirjaston Otso-ryhmätyötilassa. Tila on esteetön ja sijaitsee pääsisäänkäyntiaulan vieressä, kirjaston ensimmäisessä kerroksessa. Lukupiiriin mahtuu alustavasti 6 osallistujaa paikan päälle, minkä lisäksi tapaamiseen voi osallistua etäyhteyden välityksellä. Lukupiiriin osallistuvat voivat käydä lainaamassa Näkymätön sukupuoli –kirjan Kallion kirjaston ykköskerroksen asiakaspalvelupisteeltä.

Ilmoittaudu lukupiiriin laittamalla sähköpostia Riikalle osoitteeseen riikka.oksanen@hel.fi. Ilmoita samalla, mikäli osallistut etäyhteydellä. Etäyhteyteen käytetään Teams-ohjelmaa, ja saat osallistumiseen tarkemmat ohjeet sähköpostiin.

Nähdään lukupiirissä!

T. Anna ja Riikka Kallion kirjastolta

P.S. Käytäthän kasvomaskia ja huolehdit hyvästä käsihygieniasta. Kirjastossa on tarjolla käsidesiä. Tulethan tapahtumaan vain terveenä. Jos sinulla on lieviäkin hengitystieoireita, jääthän kotiin. Seuraamme viranomaisten ohjeita ja suosituksia, kun järjestämme tapahtumia.

Ilmoitamme mahdollisista muutoksista.