Katja Intosen akvarelleja - Vanhaa Pukinmäkeä

Pukinmäen kartano
2 – 29.9.2021
Pukinmäen kirjasto, Kenttäkuja 12, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

2 – 29.9.2021

Paikka

Pukinmäen kirjasto, Kenttäkuja 12, Pukinmäki, Helsinki
Pukinmäen kirjasto
Kenttäkuja 12
Pukinmäki
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Kielet

Suomi

Muut tiedot

pukinmaen_kirjasto@hel.fi
+358 9 310 85072

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Pukinmäkeläisen Katja Intosen akvarellimaalauksia Pukinmäen 100-vuotta ja vanhemmista huviloista ja kartanosta.

Pukinmäen kirjastossa 2.9.2021-29.9.2021

Taiteilija paikalla lauantaina 4.9.2021 klo: 14.-16.00

Tervetuloa

Menneen ajan muistoja

Olen Katja Intonen, 40 vuotta. Olen asunut Pukimäessä n. 15 vuotta. Perheeseeni kuuluu mies ja 13- vuotias teini. Ammatiltani olen lähihoitaja 2000 ja kuva-artesaaniksi valmistuin 2012. Olen työskennellyt enimmäkseen päiväkodeissa. Elokuussa 2021 aloitin opiskelut Metropoliassa, muotoilija Amk, tekstiili (kuosi)suunnittelua.

Minua kiehtovat Pukinmäen vanhat rakennukset, yli 100- vuotias Pukinmäen Kartano ja vähän nuoremmat huvilat kertovat Pukinmäen historiaa.

Ihailen vanhaa arkkitehtuuria, koristeellisuutta ja tunnelmaa. On hienoa, kun vielä on säilynyt vanhoja huviloita päiväkoti ja muussa julkisessa käytössä sekä osa asuttuja edelleen. Pukinmäessä on ollut paljon huviloita ja niistä jäljellä on pieni osa.

Innostuin maalaamaan joululomalla 2020 pari maalausta Helsingin rautatieasemasta ja talvella tajusin, että nyt pitää kuvata rakennuksia, joiden edessä on kesällä ryteikköä ja puita (mm. Villa Rosa). Tein lukuisia kuvaus reissuja talven, kevään ja kesän aikana, niin sain hyvän valon ja kuvakulman. Nyt kesällä kävin kysymässä lupia kuvata vielä niistä, joissa asuu yksityishenkilöitä. Olen lukenut Pukinmäki aiheisia kirjoja (Pukinmäki seuran julkaisemia) ja koittanut selvittää talojen historiaa joita maalaan.

Halusin maalata juuri Pukinmäen taloja, koska olen asun täällä (15vuotta). Vanhat talot viehättävät itseäni erityisesti ja otinkin tavoitteeksi n. 100 vuotta vanhat, niitä ei ole enää kovin montaa, eli on mahdollista maalata kaikista. Erityisesti ilahdun, kun huomaan ikkunoissa vanhaa aaltoilevaa lasia, pieniä ikkunoita ja koristuksia. Koska Pukinmäessä ei ole enää kovin montaa vanhaa huvilaa, olen muutaman maalannut muualtakin. Kiitos kun sain kutsun sisällekin muutamaan, ilahduin kovasti.

Lämmintä kesää on riittänyt, olen piirrellyt ja maalannut ulkona osan näistä. Mallina toimii omat valokuvat enimmäkseen. Nämä ei ole arkkitehtuurisesti mittasuhteissa vaan vapaalla kädellä piirrettyjä ja maisemaa olen soveltanut ympärillä.

Kysymys sinulle, tunnistatko maalauksien rakennukset? Oletko löytänyt kaikki Pukinmäen vanhat rakennukset maastosta? Mikä on suosikkisi näistä taloista ja maalauksista? Oletko asunut tai käynyt joissakin näistä sisällä?

Kiinnostuitko jostain maalauksesta? Ota yhteyttä k.intonen@gmail.com

www.instagram.com/katja.in

www.facebook.com/Katja.In.Artist