Kitka Kollektiivi: Same same but different

Tanssiteos tutkii samankaltaisuutta ja erilaisuutta - kuinka olla osana yhteisöä, menettämättä yksilöllisyyttään.
Ti 2.11.2021, klo 18.00 – 18.30
Vuosaaren kirjasto, Mosaiikkitori 2, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

Ti 2.11.2021, klo 18.00 – 18.30

Paikka

Vuosaaren kirjasto, Mosaiikkitori 2, Vuosaari, Helsinki
Vuosaaren kirjasto
Mosaiikkitori 2
Vuosaari
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Kielet

Englanti, Suomi, Venäjä, Ruotsi

Muut tiedot

vuosaaren_kirjasto@hel.fi
+358 9 310 85098

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

"Yhteen totuuteen tuijottaminen ja itsensä ympäröiminen samalla tavoin ajattelevilla ihmisillä luovat turvallisuuden illuusiota ja voiman tunnetta. Ne merkitsevät myös dialogin loppumista. Ryhmähurmion kääntöpuolena ovat manipulaatio ja rajatun tiedon toistaminen sen sijaan, että ihmiset yrittäisivät laajentaa ymmärrystään."

Same same but different -nykytanssiteoksessa tutkitaan samankaltaisuutta ja erilaisuutta – kuinka olla osana yhteisöä menettämättä yksilöllisyyttään. Samanlaisuus voi ilmetä myös ajoituksena, suuntana, dynamiikkana tai liikelaatuna. Toisaalta saman liikesarjan tekeminen voi olla mahdollisuus nähdä yksilöiden erilaisuus. Kantola, Raipala ja Valtonen tutkivat, miten erilaiset valinnat, tyylit ja kehollisuudet voivat olla samanaikaisesti läsnä ja kommunikoida keskenään. Työryhmää kiinnostavat kitka, rajapinnat, törmäyttäminen ja haastaminen erilaisuuden äärellä.

Koreografia & tanssi: Kitka Kollektiivi / Katriina Kantola, Iiris Raipala ja Elina Valtonen

Äänisuunnittelu: Teemu Kiiskilä

Tuotanto: Kitka Kollektiivi

Kesto: noin 35 minuuttia

Tukijat: Helsingin kaupunki ja Taiteen edistämiskeskus

Kitka Kollektiivi:

Kitka Kollektiivi on taiteellinen kokoonpano, jonka muodostavat kolme helsinkiläistä tanssin ammattilaista Katriina Kantola, Iiris Raipala ja Elina Valtonen. Kollektiivi perustettiin loppuvuodesta 2020, kun tanssitaiteilijat osuivat sattuman kautta yhteen ja inspiroituivat toistensa erilaisista tanssitaustoista. Kollektiivi on havainnut keskinäisen yhteistyönsä äärimmäisen hedelmälliseksi. Heidän erilaiset tanssitaustansa ja dynamiikkansa inspiroivat heitä haastamaan tuttuja toiminta- ja ajattelutapojaan.