Näyttely: Susanna Ingrid Reinikainen

Metalligrafiikan aiheena on löytömatka omaan tulkintaan, ja täydellisyyden harhan murenemiseen
3 – 31.7.2021
Kallion kirjasto, Viides linja 11, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

3 – 31.7.2021

Paikka

Kallion kirjasto, Viides linja 11, Kallio, Helsinki
Kallion kirjasto
Viides linja 11
Kallio
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Kielet

Suomi

Muut tiedot

kallion_kirjasto@hel.fi
+358 9 310 85053

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Löytömatka omaan tulkintaan, ja täydellisyyden harhan murenemiseen.

Metalligrafiikka antoi minulle omantuntuisen kanavan tulkita ajatuksiani ja tunteitani, miten kohtaan maailman, miltä se minulle kullakin hetkellä näyttäytyy, mikä on kokemukseni.

Suurin osa teoksistani on hetken tunteessa syntyneitä ideoita, jotka pulpahtavat esiin, kun antaa tilan ja vapauden niille. Ne saavat muotonsa metallilevyllä. Ne työstyvät eteenpäin kuviksi, hiljalleen tai hyvinkin nopeasti. Jokainen vedos on ollut itseäni ilahduttava löytö prässin alta. Vavahduttava tunne kehossa kun vedos paljastuu, siitä tulikin tällainen, miten hyvä ja täydellinen tällaisenaan siitä tulikaan, kun ymmärtää että ihan kaikkea en pysty monivaiheisessa menetelmässä hallitsemaan. Se ei ole koskaan realismia, valokuvan tarkkaa presentaatiota näkemästäni todellisuudesta, vaan se on särmäinen kokeileva alati yllättävä hyväksyntään salliva kurkistus sisälleni. Merkityksellinen konkreettinen näkyväksi tuleminen ja sen kautta itselleni hyvän salliminen.

Olen kiitollinen Kallion kirjastolle tilan antamisesta, kiitän teosteni katsojia. Erityisen kiitoksen osoitan ystävälleni Katrille, joka halusi ostaa teoksen minulta. Silloin ymmärsin, että teokseni voisivat puhutella muitakin kuin minua.

Kannustan sinua kokeilemaan ja löytämään oman näkyväksi tulemisen tavan, ainakin ensin itsellesi. Ja valitse se, mikä sydämessäsi hyvältä tuntuu.

Susanna Ingrid Reinikainen, Karuna

***

Kallion kirjasto
Viides linja 11
00530 Helsinki

09 310 850 53

facebook.com/kirjastokallio