Runokuu Oodissa: Toisenlaisia maailmoja - esseetyöpaja

Tervetuloa osallistumaan Runokuu-kirjallisuusfestivaalin esseetyöpajaan Oodin Maijansaliin! Työpaja tarkastelee esseen mahdollisuuksia avoimesti ja lähestymme aihetta kirjoitusharjoitusten avulla. Aiempaa kokemusta kirjoittamisesta ei tarvita. Ilmoittautumistiedot tulevat elokuussa, seuraa tiedotusta!
Ti 24.8.2021, klo 14.00 – 17.00
Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

Ti 24.8.2021, klo 14.00 – 17.00

Paikka

Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4, Vironniemi, Helsinki
Keskustakirjasto Oodi
Töölönlahdenkatu 4
Vironniemi
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Kielet

Suomi

Muut tiedot

oodi@hel.fi
+358 9 310 85000

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Tervetuloa osallistumaan Runokuu-kirjallisuusfestivaalin esseetyöpajaan Oodin Maijansaliin! Työpaja on maksuton ja mukaan mahtuu 12 ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen avautuu elokuussa.

Essee punoo yhteen erilaisia kaunokirjallisuuden keinoja. Se voi kietoa erilaisista identiteeteistä ja taustoista lähtöisin olevien ihmisten ristiriitaisia kokemuksia samaan tekstiin ja kytkeä ne populaarikulttuuriin. Essee voi myös olla monikielinen ja yhdistellä eri kieliä.

Työpaja tarkastelee esseen mahdollisuuksia avoimesti ja lähestymme aihetta kirjoitusharjoitusten avulla. Aiempaa kokemusta kirjoittamisesta ei tarvita. Harjoitusten ytimessä on jokin populaarikulttuurin henkilö, teos tai aihe, jonka osallistujat miettivät itse etukäteen oman mielenkiintonsa pohjalta. Kirjoittamisen lähtökohtana voi olla esimerkiksi tv-sarja, kirja, hittibiisi tai muodin suuntaus.

Otamme työtavoissa huomioon inklusiivisen feminismin periaatteet ja kurssitila on pyörätuolilla saavutettava. Kurssin opetuskielet ovat suomi ja/tai englanti. Jomman kumman kielen osaaminen riittää. Kirjoitathan ilmoittautumisen yhteyteen lyhyen motivaatiokirjeen, josta ilmenee miksi haluat osallistua työpajaan. Kirjeen voi kirjoittaa suomeksi, ruotsiksi, englanniksi tai ranskaksi.

Ohjaajina toimivat esseisti, väitöskirjatutkija Riikka Ala-Hakula ja esseisti, kriitikko Maaria Ylikangas.

Yhteistyössä FeVer, Tulva

Runokuu Oodissa: Toisenlaisia maailmoja - esseetyöpaja
Töölönlahdenkatu 4, Vironniemi, Helsinki
Reittiohjeet (Google)
Avautuu uudessa välilehdessä
Reittiohjeet (HSL)
Avautuu uudessa välilehdessä