Runokuu Oodissa

Tervetuloa seuraamaan Runokuu-kirjallisuusfestivaalin ohjelmaa Oodin Maijansaliin! Nuoren Voiman Liiton kirjallisuusfestivaali järjestetään tänä vuonna seitsemättätoista kertaa.
To 19.8.2021, klo 15.00 – 19.30
Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

To 19.8.2021, klo 15.00 – 19.30

Paikka

Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4, Vironniemi, Helsinki
Keskustakirjasto Oodi
Töölönlahdenkatu 4
Vironniemi
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Kielet

Suomi

Muut tiedot

oodi@hel.fi
+358 9 310 85000

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Tervetuloa seuraamaan Runokuu-kirjallisuusfestivaalin ohjelmaa Oodin Maijansaliin! Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia, tapahtumien turvallinen osallistujamäärä ilmoitetaan elokuussa.

Klo 15-16: Kutsuvat sitä todellisuudeksi - Tämänpäiväiset runot

Suomen Lausujain Liiton perinteinen lukutapahtuma tulee taas Runokuuhun! Runoja lukevat ja tulkitsevat Liiton taiteilijajäsenet Sampo Harju, Hillevi Kilpeläinen, Maija Paunio ja Lari Ylönen.

Klo 16-17: Tämä änkytettävä maailma - johdatus Paul Celanin runouden maailmaan

Tämä änkytettävä maailma -tilaisuudessa Paul Celanista väitöskirjan tehnyt Pajari Räsänen johdattelee Celanin maailmaan yhdessä teoksen suomentaneen Riikka Johanna Uhligin ja teokseen esipuheen kirjoittaneen, myöskin väitöskirjan Celanista tehneen Christoph Parryn kanssa.

Yhteistyössä Goethe-Institut Finnland, Kustannusliike Parkko

Klo 17.15-18.15: Prosak-proosaklubi: Iris Hanika ja Katja Kettu

Prosak -proosaklubilla Iris Hanika ja Katja Kettu lukevat otteita teoksistaan ”Menneisyydenhallintalaitos” ja ”Kätilö” ja keskustelevat historiallisiin tapahtumiin pohjaavasta proosasta, muistamisesta, traumoista ja selviytymisestä. Kirjailijoita haastattelee Silvia Hosseini. Haastattelu on englanninkielinen, otteita luetaan saksaksi ja suomeksi.

Yhteistyössä Siltala

Klo 18.30-19.30: Prosak-proosaklubi: Eric Vuillard ja Laura Lindstedt

Prosak -proosaklubilla Eric Vuillard ja Laura Lindstedt lukevat otteita teoksistaan ”14. heinäkuuta” ja ”Ystäväni, Natalia” ja keskustelevat vallasta ja vallankäytöstä. Kirjailijoita haastattelee Silvia Hosseini. Haastattelu on englanninkielinen, otteita luetaan ranskaksi ja suomeksi.

Yhteistyössä Siltala